Κωνσταντίνος Ταχτσίδης: Μέχρι πέντε Eurogroup… είναι σχέση

*** Λοιπον παιδιά, για να τελειώνουμε… «αξιολόγηση» λέγεται μέχρι 2 eurogroup. Από 2 μέχρι 5, είναι σχέση. Από τα 5 και μετά λέγεται «αχ ναι, ναι! εκεί!».

*** Η Συνθήκη της Γενεύης, τα εργασιακά δικαιώματα, τα ανθρώπινα δικαιώματα… γενικότερα ο ανθρωπισμός, είναι πλέον απολιθώματα κολλημένα στη σόλα του καλογυαλισμένου παπουτσιού ενός τεχνοκράτη και ενός λομπίστα πολυεθνικών στους διαδρόμους των Βρυξελλών. Είναι το αμήχανο χαμόγελο ενός ανήμπορου πολιτικού που υπακούει σε εντολές! Είναι η ανακούφιση του μικροαστού, που ακόμα επιβιώνει… που τα «προβλήματα»

και οι πρόσφυγες δεν θα περάσουν μπροστά από την πόρτα του σπιτιού, που του έχει παραχωρήσει -για λίγο ακόμα- η τράπεζα…

*** Δεν υπάρχει πραγματικός ευρωπαϊστής που να μην προβληματίζεται βαθιά με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ευρώπη, σε κάθε επίπεδο. Μόνο οι εγχώριοι “Μένουμε Ευρώπη” και «Παραιτηθείτε», έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο αμοιβαδοποίησης που εξισώνουν τον ακραίο νεοφιλελεύθερισμό με κάποιο θολό ευρωπαϊκό ιδεώδες που αυτοϊκανοποιείται με το αόρατο χέρι της αγοράς.

*** Ζήσε απ’ το δημόσιο για δεκαετίες. Κλέψε απ’ το κράτος, αγόρασε ακίνητα και στείλε τα χρήματά σου στο εξωτερικο μέσω οφσόρ. Διόρισε στο δημόσιο γνωστούς και συγγενείς. Βόλεψε σε αργομισθίες την οικογένειά σου, τα βαφτιστήρια του πατέρα σου και τους φίλους σου.. και μετά κατηγόρησε τις δημόσιες επιχειρήσεις ότι είναι ζημιογόνες. Προώθησε ιδιωτικοποιήσεις παντού… κέρδος για πολυεθνικές και για τους εργολάβους φίλους σου! Νεοφιλελευθερισμός λέγεται! Λειτουργεί αποδοτικά εδώ και πολλές δεκαετίες… απλά τώρα φαίνεται!

*** Δόξα σοι ο Θεός. Απαλλάχτηκε από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας, ο πνευματικός του Θοδωρή Ρουσόπουλου, μοναχός Εφραίμ και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι του σκανδάλου της Μονής Βατοπαιδίου. Το δικαστήριο, δηλαδή, δεν μπόρεσε να αποδείξει πως οι μοναχοί γνώριζαν πως η λίμνη Βιστωνίδα και τα παραλίμνια οικόπεδα άνηκαν στο ελληνικό κράτος, όταν «διαπραγματεύονταν» την «ανταλλαγή» τους με ακίνητα του δημοσίου. Το ότι το δημόσιο ζημιώθηκε από το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, βέβαια, το αναγνωρίζουν όλες οι δικογραφίες. Ακόμα και το δικαστήριο που τους αθώωσε, αναγνωρίζει τη ζημιά που υπέστη το ελληνικό δημόσιο από τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά δε βαριέσαι, ψωμί και αλάτι. Δεν ήξεραν τα παιδιά. Παρασύρθηκαν από βυζαντινά χρυσόβουλα και έκαναν «μπίζνες». Οι πρώτοι είναι ή οι τελευταίοι;

*** Έχει όμως σημασία να θυμηθούμε μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση της εποχής. Τον Οκτώβριο του 2009, στο τριμελές Εφετείο Κομοτηνής, διεξαγόταν η δίκη όπου αφορούσε τη Μονή Βατοπαιδίου και την πρόεδρο Εφετών, Μαρία Ψάλτη. Η δικαστής κατηγορείτο για παράβαση καθήκοντος για τη μη έκδοση αποφάσεως του Πρωτοδικείου Ροδόπης, όπου εκδικαζόταν η αγωγή της Μονής Βατοπαιδίου κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Έχει μεγάλη σημασία να θυμηθούμε τώρα, τι είχε πει τότε ο εισαγγελέας Β. Φλωρίδης στην αγόρευσή του, χωρίς περαιτέρω σχολιασμό: «Είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολεμικής περιόδου, δέκα φορές μεγαλύτερο σε οικονομικό μέγεθος από το σκάνδαλο Κοσκωτά, που πλήγωσε την ελληνική κοινωνία, είχαν εμπλοκή μοναχοί κι ενέπλεξαν υπαλλήλους, δικαστή, υπαλλήλους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους…. Ο κόσμος που είναι εκεί έξω, περιμένει δικαιοσύνη. Η υπόθεση δεν είναι μόνο ποινική, αφορά ολόκληρη τη Δικαιοσύνη. Αν έτσι απονέμεται η δικαιοσύνη, να πάμε να κρεμαστούμε όλοι…η Μονή πλήρωσε την απληστία της. Στόχος ήταν να πάρει σε χρόνο ρεκόρ τα ακίνητα τα οποία αντήλλαξε με τα καλύτερα φιλέτα στην Θέρμη, το Πανόραμα, το Ωραιόκαστρο την λίμνη Πλαστήρα. Ακούσαμε φούμαρα ότι θα κάνει γηροκομεία και μόλις πήραν τα χρήματα τα διοχέτευσαν σε οφ σορ εταιρίες, αφού πήραν 10πλάσιας αξίας ακίνητα. Πόση αξία είχαν τα βοσκοτόπια στην Ξάνθη και ανταλλάχθηκαν με φιλέτα στην Χαλκιδική κι αλλού; Γιατί δεν πήγαν στον Λαγκαδά που είχε κουνούπια κι επέλεξαν τα «φιλέτα»; Εκεί συνεπλάκησαν όλος ο υπόκοσμος άνθρωποι που δεν είχαν μία και βρέθηκαν με περιουσίες, αφού αντηλλάγησαν ακίνητα με μηδαμινή αξία με άλλα υπερπολαπλάσιας»

*** O, άτυπος εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άρης Πορτοσάλτε, απεφάνθη… το σύστημα Υγείας παρά την μνημονιακή κατάρρευσή του από τις περικοπές Λοβέρδου, Άδωνη, Βορίδη και τη συνεχιζόμενη μειωμένη δημόσια δαπάνη, συνεχίζει να «είναι σπάταλο. Θέλει άλλο σχεδιασμό». Πόσο πιο απλά να σας το πει ο άνθρωπος, να βρείτε λεφτά για ιδιωτική περίθαλψη ή να ψοφήσετε αφού είστε τεμπελόσκυλα και δεν γίνατε διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες.

*** Οι ιστορίες αγάπης εμπνέουν. Σας εύχομαι λοιπόν να αγαπήσετε κάποτε, όπως αγαπάει ο Άρης Πορτοσάλτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Άδωνη Γεωργιάδη. Χωρίς ηθικούς φραγμούς, χωρίς όρια, χωρίς ντροπή….

Το «γλείψιμο» πολλοί αγάπησαν, τον «γλείφτη» ουδείς:

Keywords
Τυχαία Θέματα