Κωνσταντίνος Ταχτσίδης: Άφραγκε… δ-ευρώ έξω

Ολοκληρώνονται σιγά-σιγά, τα μνημονιακά Πάθη. Οι τελευταίες επώδυνες πράξεις ενός πολυετούς, οργανωμένου εγκλήματος.

Μιας ανηφόρας σε έναν ατέλειωτο Γολγοθά. Ενός προγράμματος «διάσωσης» που τηρήθηκε με θρησκευτική ευλάβεια η… αποτυχία του. Ενός πρωτόγνωρου για το δυτικό πολιτισμό (ή ότι τουλάχιστον ό,τι έχει απομείνει από αυτόν) νεοφιλελεύθερου πειράματος, που αφήνει πίσω του μια χώρα με «σταυρωμένες», από την ανέχεια, οικογένειες και έναν ανήμπορο πλέον να αντιδράσει κόσμο. Προδομένο και παρατημένο.

Μια χώρα-ζόμπι, σαν το Λάζαρο, που την πεθαίνουν και την ανασταίνουν κατά το δοκούν

και ανά… δόση.
Μια χώρα σαν τη Μαρία – Μαγδαληνή, όπου οι «αναμάρτητοι» προτεστάντες, λιθοβολούν γιατί έφαγε τα χρήματά της «σε γυναίκες και αλκοόλ».

Μια χώρα με εργαζόμενους, με ανύπαρκτα δικαιώματα, που τους έχουν κάνει να πιστέψουν πως πρέπει να είναι και ευχαριστημένοι με 400-500 ευρώ το μήνα… μεικτά. Υποταγμένοι στην «Pax Romana» του καζινο-καπιταλισμού.

Μια χώρα, που ο νέος Θεός, το «αόρατο χέρι της αγοράς» αποφάσισε να τιμωρήσει και να αυτοϊκανοποιείται πάνω της… κάνοντας την παράδειγμα για αυτούς που θα τολμήσουν στο μέλλον να μιλήσουν για δικαιοσύνη και ισότητα. Που θα τολμήσουν να σκεφτούν πως κάτι πρέπει να αλλάξει… και σύντομα!

*** Καταρρέει σε απήχηση και υπό το βάρος των σκανδάλων διαφθοράς, ο Γάλλος «Μητσοτάκης», υποψήφιος της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν. Στο 12%, πολύ πιο κάτω και από τον αριστερό υποψήφιο, Μελανσόν. Ναι ντε, αυτός που θα πολεμούσε τον λαϊκισμό και θα απέλυε 500 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Που έχουν και ίδια μέρα γενέθλια με τον Κυριάκο.

*** Η ουσιαστική διαφορά στο νεοφιλελευθερισμό προ κρίσης και μετά, είναι ότι πλέον οι φορείς αυτής της βαριάς ασθένειας, δεν ντρέπονται να πουν πως το κοινωνικό κράτος δε φτάνει για όλους. Πως -τι να κάνουμε βρε αδερφέ- κάποιοι θα ζήσουν και κάποιοι θα πεθάνουν…

*** Σε μια νορμάλ κοινωνία, αυτοί που θα έλεγαν όσα αυτοαναφορικά (ακόμα και σε τρίτο πρόσωπο) γράφει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, θα φορούσαν λευκό ζακετάκι με μακριά μανίκια και φυσικά δε θα βρίσκονταν στη Βουλή, αλλά σε άλλο… ίδρυμα!

*** Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η εμετική διαφημιστική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ. Εκμεταλλεύονται και ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα οι άθλιοι

Ο ίδιος, ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός, μέσω του λογαριασμού του στο facebook, με το ψευδώνυμο Λουκάς Σιδηρόπουλος, έγραφε για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου:

Πολιτισμένα, ευρωπαϊκά… φιλελεύθερα!

*** Σε συνέχεια των παραπάνω… έχετε παρατηρήσει πως μετά τους χρυσαυγίτες, αυτοί που κάνουν τα περισσότερα ορθογραφικά λάθη στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, είναι οι φιλελέδες; Πιο αριστεία, πειθαίνεις!

*** Σε άλλα σχετικά νέα, συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε ως αρρώστια και όχι ως σύμπτωμα, την συντριπτική τηλεοπτική κυριαρχία του Survivor, και την «χουλιγκάνικη» -clickbait- αναπαραγωγή του από ιστοσελίδες και χρήστες των social media…

Καλά τα έγραφε η Καθημερινή (του ομίλου Αλαφούζου), όταν ακόμα ήταν η σοβαρή εφημερίδα της συντηρητικής αστικής τάξης. Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα… πάει να πει πως δε μάθαμε ιστορία!

Keywords
Τυχαία Θέματα