Κωνσταντίνος Ταχτσίδης: #Je_suis_Erdogan

«Κατα την άποψή μου χθες θα έπρεπε να πέσει «μαύρο» και στο Facebook και στο Twitter«. Αυτή ήταν, επί λέξει, η τοποθέτηση του δημοσιογράφου Γιάννη Πιτταρά, στο Δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.
«Μαύρο» ή να τους μαζέψει ο εισαγγελέας και να πάνε 10.000 (χρήστες των social media) να καθίσουν στο σκαμνί;», υπερθεμάτισε, ερωτώμενος, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Αυτό που όμως τρομάζει

δεν είναι η αποκρουστική επίκληση για «μαύρο» στη δημόσια άποψη. Είναι πως οι εκπρόσωποι του παρασιτικού συστήματος ενημέρωσης και οι πολιτικοί τους σωματοφύλακες, είναι τόσο εθισμένοι στο «μαύρο» -ως χρώμα αλλά και ιδεολογική άποψη- που βρίσκουν απωθητικές τις αποχρώσεις μιας διαφορετικής «αλήθειας» από τη δικιά τους.

Στην επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου, τα μεταπολιτευτικά «ζόμπι», που χρεοκόπησαν τη χώρα, βρήκαν μια ακόμα αφορμή, να εκφράσουν την αλήθεια τους. Αυτό που πραγματικά πιστεύουν. Να δηλώνουν, χωρίς να ντρέπονται, χωρίς να φοβούνται την αντίδραση της κοινωνίας… πως το «αντιμνημονιακό μίσος» είναι η αιτία για την επίθεση στον Παπαδήμο. Πως όσοι αντιστέκονται στη βίαιη φτωχοποίηση, την κοινωνική ανισότητα, τον εργασιακό μεσαίωνα και «δεν καταδικάζουν απερίφραστα» … είναι «ηθικοί αυτουργοί» δολοφονικών επιθέσεων.

*** Το μίσος, το διχασμό, την απόλυτα αντιδημοκρατική περίοδο των μνημονίων και φυσικά την άνοδο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, τα «κυοφόρησαν» οι εκπρόσωποι και υπερασπιστές της πολιτικής κάστας που μας έφτασε το 2009 στη χρεοκοπία. Όπως το πρωτοπόρο «μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου, που ακολούθησαν δεκάδες παρόμοιες ατάκες κοινωνικής στοχοποίησης. Κανένας Σόιμπλε, καμιά Μέρκελ κανένας διεθνής τραπεζίτης δε φταίει. Είναι καιρός για αυτοκριτική και όχι για να κατηγορούμε το νεκροθάφτη επειδή δε μας αρέσει η δουλειά του.

*** Αυτή είναι η μεγαλύτερη ήττα που έχουμε υποστεί ως κοινωνία. Να ανεχόμαστε ακόμα να μας σηκώνουν το δάχτυλο «οι χορτάτοι που μιλάν στους πεινασμένους
για τις μεγάλες εποχές που θά ‘ρθουν… Αυτοί που βρίσκονται ψηλά και θεωρούν
ταπεινό να μιλάς για το φαΐ«.

*** Λοιπόν για να τελειώνουμε, ας υπογράψουμε επιτέλους, όλοι οι πολίτες της χώρας, υπεύθυνη δήλωση στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής μας. Η δήλωση θα λέει πως: «Η δημοκρατία κινδυνεύει όταν γίνεται απόπειρα κατά πρώην πρωθυπουργών, εκλεγμένων ή μη. Η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τα μνημόνια, τη βίαιη φτωχοποίηση, τις μίζες, την φοροαποφυγή πολυεθνικών, την αυθαιρεσία των εξουσιών, την βίαιη προπαγάνδα των ΜΜΕ, τη διαπλοκή, τη διαφθορά και την οικογενειοκρατία. Κινδυνεύει από εμάς και την ελεύθερη άποψη στα κοινωνικά δίκτυα. Ave Ceasar»

Είμαστε όλοι ηθικοί αυτουργοί λοιπόν. Να, όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης που τραγουδούσε «όσοι γενούν πρωθυπουργοί κάποτε θα πεθάνουν, τους κηνυγάει ο λαός για τα καλά που κάνουν»

ΥΓ. Εκοιμήθη, πλήρης ημερών, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Δε θέλω να πω πολλά… ας τον θυμόμαστε για τα καλά του. Μικρή σημασία έχει πλέον το ποιος έκανε σκοπιά στην Κερκόπορτα, στις 29 Μαΐου του 1453

Keywords
Τυχαία Θέματα