Κοινό ψήφισμα στήριξης των προσφυγόπουλων του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας

Κοινό ψήφισμα υιοθέτησε με ευρεία πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας, υπέρ της ομαλής ένταξης των προσφυγόπουλων στα σχολεία της πόλης.

Στη απόφαση ανακοινώθηκε η σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής για την ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση .

Στο κείμενο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως «το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Λαρισαίων καταδικάζει τη νέα ρατσιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής

στο σχολείο του Περάματος» και τονίζει χαρακτηριστικά ότι η επίθεση αυτή «επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά τον ναζιστικό και εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης».

Στην ανακοίνωση – ψήφισμα επισημαίνεται, επίσης, πως δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες «για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, αλλά το σύστημα που τα γεννά» ενώ τονίζεται, ότι ευθύνες γι’ αυτή την κατάσταση έχουν οι «πολιτικές εγκλωβισμού χιλιάδων κατατρεγμένων από τις πατρίδες τους και η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις».

Με βάση την ανακοίνωση, το δημοτικό συμβούλιο αναφέρει πως καλωσορίζει τα προσφυγόπουλα στα σχολεία της πόλης, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως «δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία».

Επίσης, καλεί όλους τους δημότες, να απομονώσουν «τις ακραίες φασιστικές φωνές, να εκφράσουν ενεργά τη στήριξη συμμετοχής των προσφυγόπουλων στην δημόσια εκπαίδευση και παράλληλα να συνεχιστεί ο αγώνας ενάντια σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους που σπέρνουν το θάνατο και την προσφυγιά».

Το δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας ζητά μετά άλλων:

* Καλύτερες συνθήκες διαβίωσης από αυτές που υπάρχουν στο Κουτσόχερο για ανθρώπους και οικογένειες που βίωσαν τη φρίκη του πολέμου.

* Να εξασφαλισθούν άμεσα οι όροι και οι προϋποθέσεις για να ενταχθούν όλα τα παιδιά στην εκπαίδευση και να δημιουργηθούν κατάλληλες αίθουσες μέσα στις δομές, για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας.

* Να υπάρχει σε μόνιμη βάση ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
* Να υπάρχουν διερμηνείς που να καλύπτουν τις ανάγκες (π.χ. νοσοκομεία).
* Να δημιουργηθούν χώροι παιχνιδιού, άθλησης και πολιτισμού μέσα στις δομές.
* Να βελτιωθεί η ποιότητα και ποσότητα του φαγητού.

Keywords
Τυχαία Θέματα