Κλονίζονται οι μετοχές της βιομηχανικής μαριχουάνας στις ΗΠΑ

Η προοπτική του Γερουσιαστή Τζεφ Σέσιονς, στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, προκαλεί αβεβαιότητα κι αστάθεια στην νομικά αναγνωρισμένη βιομηχανία της μαριχουάνας, με αναταράξεις στις τιμές των μετοχών, αλλά και στην υλοποίηση των συμβολαίων που έχουν υπογραφεί.

O Σέσιονς έχει εκφράσει την αντίθεσή του, στη νόμιμη χρήση της μαριχουάνας. Η Γερουσία των ΗΠΑ,

επικύρωσε χθες το διορισμό του Σέσιονς στην ηγεσία του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, με ψήφους 52 έναντι 47, ενώ εκδηλώθηκε ισχυρή αντίδραση από τους Γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής, από την Αλαμπάμα, ήταν αντίθετος στις προσπάθειες νομιμοποίησης της μαριχουάνας, αλλά και της μείωσης των ποινών που σχετίζονται με το εμπόριο ναρκωτικών, ενώ παλαιότερα είχε υποστηρίξει την εφαρμογή της θανατικής ποινής, για τους διακινητές των ναρκωτικών.

Ο Τραμπ, είχε ανακοινώσει την επιλογή του Σέσιονς για το υπουργείο Δικαιοσύνης, στις 18 Νοεμβρίου, προκαλώντας την ανησυχία του αναφερόμενου παραπάνω κλάδου της βιομηχανίας, η οποία το 2016, είχε πωλήσεις 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με την καταβολή φόρων να φτάνει στο μισό εκατομμύριο δολάρια, από τη φορολογία στις πωλήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα