Συμπλοκές μεταξύ των προσφύγων στην Ειδομένη – Κλειστά για τρίτη μέρα τα σύνορα

«Καζάνι που βράζει» θυμίζει η Ειδομένη μετά και τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, οι οποίες μετέτρεψαν την περιοχή σε έναν απέραντο λασπότοπο. Οι άθλιες συνθήκες και η έλλειψη φαγητού, έχουν προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στους 13.000 πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί και απλά περιμένουν για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την κεντρική Ευρώπη.

Τις τελευταίες ώρες οι συμπλοκές μεταξύ των προσφύγων είναι συχνό φαινόμενο. Ο φωτογραφικός φακός του Reuters απαθανάτισε το μεσημέρι της Τρίτης μια συμπλοκή προσφύγων. Η επίθεση

της μίας ομάδας προς την άλλη, με μαγκούρες και ξύλα, έγινε για αδιευκρίνιστους λόγους. Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στη Daily Mail.

Κλειστά για τρίτη μέρα τα σύνορα

Για τρίτη μέρα παραμένει κλειστή η σιδερόφραχτη πύλη στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, από εκεί που πάνω από 13.000 πρόσφυγες, περιμένουν να περάσουν για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη.

Στο μεταξύ, μάχη με τις λάσπες δίνουν για άλλη μια μέρα οι πρόσφυγες, αφού η βροχή έχει πλημμυρίσει πολλές από τις σκηνές που έχουν στηθεί στα χωράφια γύρω από τον καταυλισμό.

Αυτή την ώρα αναμένεται στην Ειδομένη και ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιος Γιαννόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα