Καθολικό «ναι» από τα κόμματα για τη σύσταση εξεταστικής για τον Παπαντωνίου

Καθολικό «ναι» υπέρ της πρότασης της κυβέρνησης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά προγράμματα επί ημερών Παπαντωνίου, λένε τα πολιτικά κόμματα.

Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, εκφράστηκαν θετικά υπέρ της διεξαγωγής έρευνας.

«Όλα στο φως», τόνιζαν πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ με ανάρτησή του στο Twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης σημειώνει: «Το Ποτάμι λέει ναι στην προανακριτική

για τα εξοπλιστικά της περιόδου Παπαντωνίου. Η κοινωνία ζητάει απαντήσεις έστω και με καθυστέρηση».

Το Ποτάμι λέει ναι στην προανακριτική για τα εξοπλιστικά της περιόδου Παπαντωνίου. Η κοινωνία ζητάει απαντήσεις έστω και με καθυστέρηση.

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) 10 Μαρτίου 2017

Θετική είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη στην πρόταση σχετικά με τη διενέργεια προανακριτικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά, όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ωστόσο, διέκρινε υστεροβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως δεν υποβάλλει αυτήν την πρόταση για να χυθεί άπλετο φως, αλλά ως αντιπερισπασμό προς την πολιτική πραγματικότητα.

«Εμείς, θα παλέψουμε για τη διαφάνεια και την αλήθεια. Λέμε κανένας συμψηφισμός, αλλά εσείς φέρνετε τώρα εδώ την πρόταση αυτή, γιατί δεν έχετε τι να πείτε για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά -που σας βάζουν και το λοκ άουτ στο τραπέζι- για το αφορολόγητο.

Πάτε στη διαφθορά επειδή σας βόλεψε η έντεχνη φυλάκιση του Τσοχατζόπουλου για την ύφεση και νομίζετε ότι με αυτόν τον τρόπο θα ξαναγράψετε παλιές ιστορίες», τόνισε ο κ. Λοβέρδος στην Ολομέλεια, όπου συζητείται επερώτηση της ΝΔ για το ασφαλιστικό.

«Ναι» και από ΚΚΕ

Σε ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, αναφέρεται ότι «η ΚΟ του ΚΚΕ θα ψηφίσει το αίτημα σύστασης ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα και θα τοποθετηθεί συγκεκριμένα στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή, με βάση και τα στοιχεία που υπάρχουν».

Θετική και η Ένωση Κεντρώων

Θετικά ανταποκρίνεται η Ένωση Κεντρώων στην πρόταση περί σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά, όπως ανέφεραν πηγές του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα