Κατερίνα Νοτοπούπουλου: Δεν είμαι Ιφιγένεια εν βορείω Ελλάδι

Η υπουργός Μακεδονίας- Θράκης και υποψήφια για το Δήμο της Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Documento, απαντά στο ποιές επιπτώσεις μπορεί να έχει στην υποψηφιότητά της το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στη Βόρεια Ελλάδα σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών και δηλώνει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να γίνει “Ιφιγένεια εν βορείω Ελλάδι”

Αναλυτικά το απόσπασμα της συνέντευξης όπου η υπουργός μιλά για το

θέμα:

Το κλίμα στην Θεσσαλονίκη μοιάζει πολωμένο λόγω του ονοματολογικού. Πώς και σε ποιον βαθμό μπορεί να επηρεάσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Η πολιτική πόλωση με όχημα το ονοματολογικό είναι το έσχατο καταφύγιο της αντιπολίτευσης. Προσπαθεί να την εξαπλώσει σε όλη τη χώρα για να βλάψει την κυβέρνηση μην έχοντας άλλο τρόπο. Αλλά έχει αποτύχει. Είναι λογικό όμως η βόρεια Ελλάδα, που έζησε μια ζωή μες στην κινδυνολογία και την απειλή –έπαιξε και το ΥΜΑΘ τον ρόλο του σε αυτό–, που λόγω γεωγραφικής θέσης τής κρέμασαν έναν μπαμπούλα πάνω από το κεφάλι της, να είναι εύφορο έδαφος για τέτοια πόλωση. Σέβομαι απόλυτα την αγωνία των συμπολιτών μου σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, γι’ αυτό και τους καλώ σε κάθε ευκαιρία να το συζητήσουμε. Αλλά θα δώσουμε μάχη να γίνει κατανοητό ότι η πόλη δεν πρέπει να υποκύψει σε φαντασιακές πολώσεις. Πρέπει να φτιάξει τη ζωή της.

Ωστόσο, μέσα σε αυτό το κλίμα η υποψήφια της κυβερνητικής παράταξης κινδυνεύει να γίνει θυσία στον βωμό της συμφωνίας των Πρεσπών…

Δεν είμαι Ιφιγένεια εν βορείω Ελλάδι! Δεν το ζω έτσι. Θα αναμετρηθώ με τα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν όσους και όσες ζούμε στη Θεσσαλονίκη, δεν θα αναμετρηθώ με τα φαντάσματα. Οπως κάνω χρόνια τώρα. Για μένα είναι μια διαδικασία που θα τη ζήσω με την καρδιά μου και θα την παλέψω χωρίς φόβους να αιωρούνται από πάνω μου.

Πηγή: Documento

Keywords
Τυχαία Θέματα