Πτώση διθέσιου αεροπλάνου στη Λάρισα – Άκαρπες οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του

Μικρό διθέσιο αεροπλάνο, το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Τερψιθέας, στη Λάρισα, χάθηκε από τα ραντάρ λίγο πριν τις 20:30. Πληροφορίες κάνουν λόγο για πτώση στην επαρχία των Δένδρων της περιοχής του Τυρνάβου, καθώς εκεί εντοπίστηκε το τελευταίο στίγμα του αεροσκάφους.

Άκαρπες οι έρευνες

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροπλάνου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Αερολέσχης

Λάρισας Χρήστος Λιτάρης σημείωσε πως το αεροσκάφος έπρεπε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Τερψιθέας στις 20:30, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της πτήσης, όμως δεν επέστρεψε ποτέ.

Ο κ. Λιτάρης επιβεβαίωσε πως στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα, ο ένας εκ των οποίων είναι και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, υπήρξαν συνεχείς κλήσεις από τον ασύρματο της 110ης Πτέρυγας Μάχης προς το πλήρωμα, όμως δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Σημειώνεται πως λόγω του μικρού μεγέθους του αεροσκάφους, αλλά και λόγω του σκότους, υπάρχουν δυσκολίες στην επιχείρηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και του πληρώματος.

Τα σχετικά tweets της Πυροσβεστικής:

2/ περιοχή της Λάρισας, με 18 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και 8 οχήματα.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 26, 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα