Καταδίκη δημοσιογράφου επειδή αποκάλεσε δηλωμένο εθνοσοσιαλιστή, ως «νεοναζί»

Σε τρεις μήνες φυλάκισης καταδικάστηκε ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ, Στρατής Μπαλάσκας, στο Τριμελές Εφετείο Αιγαίου, επειδή χαρακτήρισε ως «νεοναζί» και «Γυμνασιάρχη της Χρυσής Αυγής» έναν διευθυντή Γυμνασίου στη Μυτιλήνη, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται «εθνικοσοσιαλιστής» και προτρέπει σε «ουσιαστική σχέση» με τη Χρυσή Αυγή.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν κατά

την επέτειο του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 2013, ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, Βασίλης Μακρυπούλιας, είχε αναρτήσει στον προσωπικό του ιστότοπο άρθρο με τίτλο: «Το απόλυτο ψεύδος είναι ένα: Αυτό του Πολυτεχνείου του 1973».

Με δεδομένη λοιπόν την ιδιότητα του κ. Μακρυπούλια ως γυμνασιάρχη ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας είχε τότε ασκήσει κριτική στο συγκεκριμένο άρθρο, αποδίδοντας στον διευθυντή τον πολιτικό χαρακτηρισμό του «νεοναζί» και του «Γυμνασιάρχη της Χρυσής Αυγής» και γράφοντας γι’ αυτόν ότι επανέρχεται με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ο κ. Μακρυπούλιας όμως προχώρησε σε μήνυση εναντίον του δημοσιογράφου με τον ισχυρισμό ότι συκοφαντήθηκε και εξυβρίστηκε από τις φράσεις αυτές.

Πηγή φωτογραφίας: lesvosnews.net

Keywords
Τυχαία Θέματα