Καταδικάστηκε ο Βερύκιος για το ομοφοβικό παραλήρημα – Δικαίωση για Κορτώ

Καταδικάστηκε πρωτόδικα ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος μετά την ομοφοβική και άκρως προσβλητική επίθεση που είχε εξαπολύσει μέσω ραδιοφώνου εναντίον του συγγραφέα Αύγουστου Κορτώ, όπως γνωστοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο ίδιος ο συγγραφέας.

«Η δικαιοσύνη μίλησε. Ο Δήμος Βερύκιος καταδικάστηκε πρωτόδικα για την ομοφοβική επίθεση εναντίον μου. Και χαλάλι η ηθική βλάβη εμού και των δικών μου όταν, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου,

οποιοσδήποτε άνθρωπος, ανεξαρτήτως φύλου, μπορεί εφεξής να αναφερθεί δημόσια στον σύντροφό του αποκαλώντας τον ‘ο άντρας μου’ ή ‘η γυναίκα μου’ χωρίς να έχει φόβο κακοποιητικού λόγου», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αύγουστος Κορτώ.

Το ομοφοβικό παραλήρημα του Βερύκιου

Σε ένα απίστευτο ομοφοβικό παραλήρημα κατά του συγγραφέα Αυγούστου Κορτώ είχε προχωρήσει το 2014 μέσα από την καθημερινή του εκπομπή οδημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αύγουστος Κορτώ με δημοσίευση του στο facebook δήλωσε πως δεν συμμετέχει ενεργά στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, με την υπενθύμιση πως παραμένει “αφοσιωμένος στον άνδρα του και στα βιβλία του”. Αυτή η φράση υπήρξε η αφορμή για ένα 15λεπτο ξέσπασμα ομοφοβίας, κατά το οποίο ο κ. Βερύκιος χαρακτήρισε τον κ. Κορτώ, μεταξύ άλλων “κυρά Αυγουστίνα”.

Μετά το ξέσπασμα ομοφοβίας το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή που καταδίκασε «με απόλυτο τρόπο το ομοφοβικό παραλήρημα, σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή εναντίον του συγγραφέα Αυγούστου Κορτώ».

Η χιουμοριστική και ψύχραιμη απάντηση του συγγραφέα

«Χτες, ανάμεσα στην τόση καλοσύνη που μου δείξατε, υπήρξαν και κάμποσες φωνές οργής κι ασχημοσύνης που έφριξαν με την αναφορά ενός άντρα στον ‘άντρα’ του, και με στόλισαν ποικιλοτρόπως με δείγματα του πολιτισμού τους. Ωστόσο, διόλου δεν με πτόησαν. Όποιος πολεμάει κι εχθρεύεται την αγάπη, και δη την αγάπη του αλλουνού, έχει χάσει προ πολλού το παιχνίδι της ζωής. Ιδέα για χοντρό γέλιο. Τραβάμε ένα κάρο αγωγές στον Alpha για το ντελίριο του Βερύκιου, και με τα φράγκα που θα μας επιδικάσουν κάνουμε το πιο γαμάτο Gay Pride ever», είχε απαντήσει τότε πολύ ψύχραιμα ο συγγραφέας.

Keywords
Τυχαία Θέματα