Καρέ καρέ η μεταγωγή των δύο στρατιωτικών στο δικαστήριο – Τι είπαν στην απολογία τους

Πλάνα από τη μεταγωγή τους στο δικαστήριο της Ανδριανούπολης μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ«Αν θέλαμε μπορούσαμε να εμποδίσουμε και τους τούρκους στρατιώτες», είπε σύμφωνα με τη Hürriyet ο Άγγελος Μητρετώδης«Υπήρχαν παρόμοια συμβάντα με τούρκους. Μέχρι σήμερα δεν είχε προκύψει πρόβλημα. Γι´αυτό και απορώ με όσα συμβαίνουν», είπε ο Δημήτρης Κούκλατζης55 ημέρες κράτησης συμπληρώνουν σήμερα οι δύο έλληνες στρατιωτικοίΟι έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου στις Καστανιές Έβρου

Πλάνα από τη μεταγωγή των δύο ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο της Ανδριανούπολης, όπου σήμερα απορρίφθηκε ακόμη

ένα αίτημα για την αποφυλάκισή τους, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης το απόγευμα της Τετάρτης. Παράλληλα, διέρρευσε στη Hürriyet η απολογία τόσο του Άγγελου Μητρετώδη, όσο και του Δημήτρη Κούκλατζη.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα μετέδωσε η Hürriyet, ο Άγγελος Μητρετώδης στην απολογία του δήλωσε πως πέρασαν τα σύνορα ξεκάθαρα λόγω των καιρικών συνθηκών. «Ακολουθούσαμε κάποια ίχνη στα σύνορα. Μόλις μας είδαν οι τούρκοι στρατιώτες κατεβάσαμε τα όπλα μας για να μην συμβεί κάτι κακό. Μετά πήραν τηλέφωνο και είπα στον διοικητή μου ως δείγμα καλής πρόθεσης θα παραδοθώ στους τούρκους στρατιώτες. Εάν είχα κακή πρόθεση θα καλούσα μέσω του τηλεφώνου τους στρατιώτες που είναι υπό τις διαταγές μου. Θα γινόταν μεγαλύτερο επεισόδιο αλλά εγώ αυτό δεν το έκανα. Εξηγήσαμε στους τούρκους στρατιώτες ότι ήρθαμε κατά λάθος, και οι τούρκοι στρατιώτες κάλεσαν τους ανωτέρους τους. Αν θέλαμε μπορούσαμε να εμποδίσουμε και τους τούρκους στρατιώτες. Δεν είχαμε πάνω μας καμιά στολή για να κρυφτούμε. Εμείς απλώς ακολουθούσαμε τα ίχνη στο χιόνι. Σκεφτήκαμε ότι τα ίχνη προέρχονταν από πρόσφυγες ή παράνομους μετανάστες».

Ο Δημήτρης Κούκλατζης ανέφερε παρόμοια πράγματα στην κατάθεσή του και τόνισε πως «υπήρχαν παρόμοια συμβάντα με τούρκους στρατιώτες. Όμως εμείς χωρίς να καταγράψουμε και χωρίς να ενημερώσουμε τους ανώτερούς μας είχαμε επιτρέψει να περάσουν στην Τουρκία. Αυτό συμβαίνει συχνά στις δυο πλευρές. Μέχρι σήμερα δεν είχε προκύψει πρόβλημα. Γι´αυτό και απορώ με όσα συμβαίνουν».

Υπενθυμίζεται ότι οι δικηγόροι του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη ζήτησαν σήμερα την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών, αλλά το αίτημά τους απορρίφθηκε.

Οι δικαστές έλαβαν την απόφαση με το σκεπτικό ότι δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τα οποία αποφασίστηκε η προφυλάκισή τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου 2018, στις Καστανιές Έβρου.

Ακόμη, προς το παρόν το κατηγορητήριο εις βάρος των δύο στρατιωτικών δεν έχει οριστικοποιηθεί, ενώ δεν έχει οριστεί και δικάσιμος.

Στις 5 Μαρτίου είχε έρθει η πρώτη απορριπτική απόφαση από το δικαστήριο στο αίτημα των συνηγόρων των δύο ελλήνων στρατιωτικών.

Στη συνεχεία στις 27 Μαρτίου, τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε για δεύτερη φορά τη συνέχιση της κράτησης των Αγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη. Σήμερα ήρθε και το τρίτο «όχι» από τις δικαστικές Αρχές της Τουρκίας, το οποίο θα κρατήσει τους έλληνες στρατιωτικούς μέσα στη φυλακή.

Το βίντεο με τα πλάνα με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς:

Keywords
Τυχαία Θέματα