Και ξαφνικά, η Φώφη έγινε η πιο… δημοφιλής πολιτική αρχηγός

Πριν καλά – καλά συμπληρωθούν δέκα ημέρες από τις υπερπροβεβλημένες εκλογές ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, από τις οποίες προέκυψε… ξανά Φώφη, έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες δημοσκοπήσεις που την εμφανίζουν ως τη δημοφιλέστερη πολιτική αρχηγό.

Δείτε επίσης: Νικήτρια με 57% η Γεννηματά – «Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ»

Έτσι, μπορεί ο νέος φορέας να μην έχει ακόμη πολιτικές

θέσεις, να μην έχει καν όνομα, να έχει την ίδια αρχηγό, αλλά κατά κάποιο «μαγικό» τρόπο η Φώφη Γεννηματά εμφανίζεται να είναι μια… άλλη.

Δείτε επίσης: Η Metron Analysis ξαναχτυπά – Ο Αυγενάκης σε ρόλο Πυθίας (video)

Παράδειγμα για του λόγου το αληθές είναι η πρόσφατη δημοσκόπηση της Metron Analysis, στην οποία η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται «ξαφνικά» και για πρώτη φορά, στην πρώτη θέση των δημοτικοτήτων των πολιτικών αρχηγών με ποσοστό θετικής γνώμης 44% και άνοδο συγκριτικά με τον περασμένο μήνα 9%. Ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης (39%) και ο Σταύρος Θεοδωράκης (35%), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 26%, πίσω από τον Βασίλη Λεβέντη (27%). Το ίδιο ποσοστό με τον πρωθυπουργό έχουν ο Δημήτρης Κουτσούμπας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου στις θετικές γνώμες.

Μπορεί, λοιπόν, ο νέος φορέας να αποδείχθηκε ότι ήταν απλά ένας πιο «μαρκετινίστικος» τρόπος για την επιστροφή κάποιων στελεχών ή την απορρόφηση προσώπων του σημιτικού μπλοκ που απέτυχαν πολιτικά, ωστόσο «ξαφνικά» η Φώφη Γεννηματά έγινε η ηγέτιδα που δεν ήταν πριν και μέσα σε μία μόλις εβδομάδα, σύμφωνα τουλάχιστον με τα ευρήματα τέτοιων δημοσκοπήσεων.

Υ.Γ: Το πώς γίνεται το ίδιο προϊόν, χωρίς καν να γίνει «facelift», χωρίς νέο «brand name», να καταγράφει επιτυχία στο «rebranding», ούτε ένα στέλεχος με περγαμηνές στο μάρκετινγκ μπορεί να εξηγήσει. Μπορούν όμως κάποιοι δημοσκόποι, με τρόπο που μόνοι οι ίδιοι γνωρίζουν…

Α.Κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα