«Και θα βγάλουμε τη χώρα από τα Μνημόνια και θα την οδηγήσουμε στην επόμενη ημέρα»

Η Κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια και μετά τις επόμενες εκλογές, που θα γίνουν στην ώρα τους, θα οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στην μετα-μνημονιακή περίοδο δηλώνει με βεβαιότητα στο BigBussiness ο Κώστας Ζαχαριάδης, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτιμά ότι, παρά την κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα εξουσίας,

εξακολουθεί να αποτελεί το «νέο».

Για την Κεντροαριστερά εκτιμά ότι πρόκειται για ένα ενδιαφέρον εγχείρημα. Μιλά για τις διαχρονικές ευθύνες της Πολιτείας σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα στην Δυτική Αττική, μετά και την τραγωδία. Δίνει απαντήσεις για τα Εξάρχεια. Δηλώνει πως μια παρατεταμένη πολιτική αστάθεια στη Γερμανία δημιουργεί πρόβλημα στην Ευρώπη συνολικά, και ως τέτοια θα επηρεάσει στο μερίδιο που αντιστοιχεί και την Ελλάδα.

– Τις τελευταίες ημέρες κ. Ζαχαριάδη γίναμε μάρτυρες μίας τεράστιας τραγωδίας στη Δυτική Αττική. Παράλληλα οι ευθύνες έγιναν μπαλάκι μεταξύ φορέων, προσώπων και κυβερνήσεων. Ποιος έχει την ευθύνη κύριε Ζαχαριάδη; Και αν η γραφειοκρατία είναι δικαιολογία, μπορεί αυτή η κυβέρνηση να διορθώσει τις διαχρονικές παθογένειες;

Αποδεικνύεται κάθε φορά που το κράτος και ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να χειριστεί μια κρίση, ότι οι δομές, η οργάνωση μας, αλλά και η πολιτική και η διοικητική μας επάρκεια και συγκρότηση, δεν φτάνουν. Προφανώς αυτό δεν είναι θέμα της τελευταίας διετίας. Το να αναζητάς ευθύνες αμέσως μετά το συμβάν, ή κατά τη διάρκεια του, κατά την γνώμη μου είναι επιφανειακό και μόνο για επικοινωνιακή χρήση.

Η ουσία του θέματος κατά τη γνώμη μου με απόλυτο σεβασμό στον πόνο των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, τις οικογένειες που καταστράφηκαν οικονομικά και επιχειρηματικά, είναι το πώς θα φτιάξουμε ένα κράτος και μια κοινωνία που να λειτουργούν. Και δεν μιλάω μόνο για τις κρίσεις και τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα ή τα μεγάλα ατυχήματα, μιλάω για αυτή καθ΄ αυτή τη λειτουργία του κράτους, του δημόσιου τομέα, της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και ατομικά των πολιτών.

Σε αυτό συντείνουν δύο παράλληλα φαινόμενα, το πρώτο είναι η υπερ-πολιτικοποίηση κάθε δημόσιας υπόθεσης με τις εκατέρωθεν κατηγορίες, με αποτέλεσμα να συσκοτίζονται και οι αιτίες των προβλημάτων και οι ενδεχόμενες λύσεις και το δεύτερο η αδυναμία του κράτους να λαμβάνει υπόψη του θεσμικά και να αξιοποιεί τις γνώμες των ειδικών σε επιμέρους σημαντικά θέματα. Και επαναλαμβάνω, ότι δεν μιλάω μόνο για τον χειρισμό των κρίσεων.

Εάν δεν λύσουμε αυτά τα δύο απλά θέματα κάθε φορά εκ των υστέρων θα αναζητούμε ευθύνες και οι πολίτες θα αισθάνονται απροστάτευτοι.

Διαβάστε περισσότερα στο bigbusiness.

Keywords
Τυχαία Θέματα