Και ο Μπόνο φέρεται να έχει εμπλοκή στο σκάνδαλο με τα Paradise Papers (εικόνες)

Το όνομα του Μπόνο είναι ένα από τα δεκάδες που προσθέτονται στη μεγάλη λίστα του νέου οικονομικού σκανδάλου, μετά τη διαρροή των «Paradise Papers» που φέρνουν στο φως πολιτικούς, επιχειρηματίες και διάσημους «αστέρες» με επενδύσεις σε φορολογικούς παραδείσους.

Δείτε επίσης: Paradise Papers: Αποκαλύψεις για φορολογικούς παραδείσους και offshore επενδύσεις (video)

Ο Μπόνο, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος U2,

σύμφωνα με τις αποκαλύψεις είχε επενδύσει σε ένα εμπορικό κέντρο στη Λιθουανία με έδρα εταιρεία στη Μάλτα.

Ο τραγουδιστής των U2 επενδυτής στην εταιρεία της Μάλτας Nude Estates, η οποία αγόρασε το εμπορικό κέντρο Ausra έναντι 5,1 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών, λίγο μετά το άνοιγμά του το 2007.

Η Nude Estates στη συνέχεια μεταβίβασε την κυριότητα στη Nude Estates 1, εταιρεία με έδρα το Γκέρνσεϊ, ένα ακόμα νησί που δεν επιβάλει φορολογία στα κέρδη επιχειρήσεων.

Στη Μάλτα επίσης είναι χαμηλή η φορολογία, μόλις 5% για τις εταιρείες.

Εκπρόσωπος του Μπόνο διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε παρανομία από την πλευρά του καλλιτέχνη.

“Ο Μπόνο ήταν παθητικός, επενδυτής με μειοψηφικό μερίδιο στη Nude Estates Malta Ltd, μια εταιρία που ήταν νόμιμα εγγεγραμμένη στη Μάλτα έως ότου εκκαθαρίστηκε εκούσια το 2015″.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ο Μπόνο ήταν επίσης παθητικός, επενδυτής με μειοψηφικό μερίδιο και στην εταιρία Guernsey που συνδέεται με το εμπορικό κέντρο.

Όμως δεν ο τραγουδιστής δεν είναι μόνος καθώς και η Μαντόνα εμφανίζεται ως μέτοχος σε εταιρεία παροχής ιατρικής βοήθειας στις Βερμούδες. Η εταιρεία αυτή αποδείχθηκε ότι είχε εγγραφεί στα μητρώα το 1997 και έκλεισε το 2013. Η βασίλισσα της ποπ δεν έχει απαντήσει ακόμη στις αποκαλύψεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα