Ιστορική ημέρα αύριο για την Ελλάδα στο 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου

Σπύρος Αρνιακός και Αστέριος Δαλδόγιαννης θα κάνουν παρθενική εμφάνιση σε παγκόσμιο πρωτάθλημαΟ 16χρονος Βασίλης Γκορτσιλάς μαζί με την Ολγα Κουργιαντάκη θα πάρουν μέρος στον προκριματικό του τεχνικού προγράμματος του μικτού ντουέτου συγχρονισμένης κολύμβησης

Η αυριανή (15/7) δεύτερη ημέρα του 17ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου έχει ιστορικό χαρακτήρα για την Ελλάδα,

καταρχάς για την κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, που μπαίνει και επίσημα στη… μετά-Γιαννιώτη εποχή, αφού αυτή τη φορά ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης του Ρίο δεν θα βρίσκεται στην εκκίνηση του αγώνα 5 χλμ., στη λίμνη Μπάλατον.

Η «σκυτάλη» περνάει σε δύο εκπροσώπους της νεότερης γενιάς, τον Σπύρο Αρνιακό και τον Αστέριο Δαλδόγιαννη, οι οποίοι θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό, στην παρθενική εμφάνιση τους σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ιστορική χαρακτήρα όμως έχει η αυριανή ημέρα και για την ελληνική συγχρονισμένη κολύμβηση, καθώς για πρώτη φορά θα αγωνιστεί σε μεγάλη διοργάνωση έλληνας αθλητής. Ο 16χρονος Βασίλης Γκορτσιλάς «αλώνει» το γυναικείο… κάστρο, μετέχοντας μαζί με την Ολγα Κουργιαντάκη στον προκριματικό του τεχνικού προγράμματος του μικτού ντουέτου.

Το μεσημέρι, εξάλλου, η Ευαγγελία Πλατανιώτη θα αγωνιστεί στον τελικό του τεχνικού προγράμματος του σόλο, με στόχο να διατηρήσει -τουλάχιστον- την έβδομη θέση του σημερινού προκριματικού και να ισοφαρίσει το καλύτερο πλασάρισμα της ελληνικής συγχρονισμένης κολύμβησης σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Αναλυτικά το αυριανό πρόγραμμα στη Βουδαπέστη:

Καταδύσεις

11:00 3μ. συγχρονισμένες Α (Προκριματικός)
14:00 10μ. συγχρονισμένες μικτό Α-Γ (ΤΕΛΙΚΟΣ)
17:00 1μ. Γ (ΤΕΛΙΚΟΣ)
19:30 3μ. συγχρονισμένες Α (ΤΕΛΙΚΟΣ)

Συγχρονισμένη κολύμβηση

12:00 Σόλο-τεχνικό πρόγραμμα (ΤΕΛΙΚΟΣ)
20:00 Μικτό ντουέτο-τεχνικό πρόγραμμα (Προκριματικός)

Κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας
11:00 5χλμ. Α

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα