Ικανοποίηση στο Μαξίμου για την πρώτη ημέρα επίσκεψης του Μακρόν – Η αποτίμηση

Με ικανοποίηση υποδέχθηκε το Μέγαρο Μαξίμου την πρώτη ημέρα της επίσκεψης στην Ελλάδα του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, όπως επισημαίνει κυβερνητικός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η κυβέρνηση θεωρεί ότι οι τοποθετήσεις Μακρόν για την ανάγκη να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση σύντομα και χωρίς νέες απαιτήσεις από το ΔΝΤ, είναι ενδεικτική της σημασίας που αποδίδει ο γάλλος πρόεδρος στην οριστική υπέρβαση της ελληνικής

κρίσης. Παράλληλα, στην κυβέρνηση σχολιάζουν πως η στρατηγική του Εμανουέλ Μακρόν για δημοκρατική εμβάθυνση της Ευρώπης, περνά μέσα από την οριστική επίλυση του ελληνικού ζητήματος.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως στο Μέγαρο Μαξίμου εφιστούν την προσοχή στη δήλωση Μακρόν ότι για πρώτη φορά υπάρχουν θετικά σημάδια στην Ελλάδα και υπογραμμίζουν την έμφαση που έδωσε ο γάλλος πρόεδρος στην ανάγκη να διευθετηθεί οριστικά και το θέμα του χρέους.

Επίσης, θεωρούν ότι η ευρωπαϊκή ατζέντα του Εμ. Μακρόν παρουσιάζει συγκλίσεις με τις προτάσεις που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για εμβάθυνση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη και εκτιμούν ότι αυτή η ατζέντα είναι προνομιακή για την κυβέρνηση.

Τέλος, όπως αναφέρει ο κυβερνητικός αξιωματούχος, αύριο Παρασκευή, η κυβέρνηση θέλει μία ουσιαστική συζήτηση με τους επενδυτές για να ολοκληρωθεί με θετικό τρόπο και ο τρίτος πυλώνας της επίσκεψης του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα