Ηχηρή απάντηση Καμμένου στις τουρκικές προκλήσεις

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου, σχετικά με τα Ίμια, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος απάντησε σήμερα στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, στον ΣΚΑΪ.

«Δεν πρέπει να ανησυχεί ο ελληνικός λαός. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε άριστη κατάσταση, με υψηλό ηθικό και έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση.

Οποιοδήποτε αεροσκάφος αναχαιτίζεται άμεσα και οποιοδήποτε πλοίο παραβιάζει τα εθνικά μας ύδατα αντιμετωπίζεται άμεσα.

Να ξέρει ο κ. Τσαβούσογλου ότι

τώρα πρωθυπουργός δεν είναι ο Σημίτης και ΥΠΕΞ ο Πάγκαλος που προσχώρησε και στη ΝΔ. Τώρα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας, ΥΠΕΞ ο Κοτζιάς και υπουργός Άμυνας εγώ. Τώρα τις σημαίες δεν τις παίρνουν οι αέρηδες».

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις δηλώσεις Τσαβούσογλου σχετικά με τα Ίμια ο κ. Καμμένος είπε:

«Δεν υπάρχει περίπτωση να πατήσουν το πόδι τους σε ελληνικό νησί. Θα αντιμετωπιστούν. Ας πατήσουν, αλλά μετά να δούμε αν θα φύγουν από εκεί Είναι προσπάθειες ενόψει του δημοψηφίσματος να καλέσουν κοντά τους εθνικιστές. Είναι κινήσεις πανικού που φέρνουν μια κατάσταση επικίνδυνη για την Τουρκία. Η Ελλάδα δεν απαντά σε λεκτικές προκλήσεις αλά δεν κάνει πίσω στα κυριαρχικά της δικαιώματα, τουλάχιστον αυτή η κυβέρνηση ποτέ».

Σχολιάζοντας τη συνεχή προπαγάνδα από τουρκικά ΜΜΕ περί επεισοδίων στο Αιγαίο ο υπουργός σημείωσε πως «δεν υπάρχουν ελεύθερα δίκτυα στην Τουρκία. Όποιοι δεν ακολουθούν εντολές συλλαμβάνονται. Έχουμε δει ειδήσεις μαϊμού με πλοίο να δένει πάνω στα Ίμια. Δεν ήταν τα Ίμια. Μετά είπαν για ένα ελικόπτερο. Δεν υπήρξε ποτέ».

Περνώντας στο θέμα της διαπραγμάτευσης ο κ. Καμμένος δήλωσε σίγουρος πως «στις 20 Μαρτίου θα κλείσει η συμφωνία και να δω τι θα λένε. Η ΝΔ άλλαξε στάση… Τσκαλώτος και Χουλιαράκης κάνουν σκληρή διαπραγμάτευση».

«Είναι βέβαιο ότι πάμε σε συμφωνία και μάλιστα θα είναι μια έκπληξη για όλους»,
είπε ο υπουργός, αποκλείοντας τη ρήξη, ενώ για μία ακόμη φορά ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα συνεχίσουμε μαζί μέχρι το 2019 και ίσως και μετά…».

Ο Πάνος Καμμένος σύμφωνα με όσα είπε συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μέσα στην εβδομάδα που πέρασε.

Keywords
Τυχαία Θέματα