Η Βορεία Κορέα δεν αναγνωρίζει την απόρριψη της δοκιμαστικής πυραυλικής εκτόξευσης

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε ότι δεν αναγνωρίζει την απόρριψη της τελευταίας δοκιμαστικής πυραυλικής εκτόξευσης που έκανε, από τον ΟΗΕ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, KCNA.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε την προηγούμενη Κυριακή έναν βαλλιστικό πύραυλο προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας, κρίνοντας πως επρόκειτο για μια «επίδειξη δύναμης» της Πιονγκγιάνγκ έναντι της κυβέρνησης του νέου

ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διεμήνυσε πως η στάση της Ουάσινγκτον θα είναι στο εξής πιο σκληρή απέναντί της.

Ο πύραυλος αυτός εκτοξεύθηκε στις 07:55 τοπική ώρα σήμερα (00:55 ώρα Ελλάδας) από την αεροπορική βάση Μπανγκχγιόν, στο δυτικό τμήμα της Βόρειας Κορέας, και διέγραψε τροχιά προς ανατολάς, προς τη θάλασσα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Οι πύραυλοι Μουσουντάν μπορούν να πλήττουν στόχους σε απόσταση 3.000 χιλιομέτρων.

Πρόκειται για την πρώτη εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα