Η τελευταία μεγάλη «παράσταση» του Τζόρνταν – Σαν σήμερα η «50άρα» στους Hornets (video)

Δύο βράδια νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει τη χειρότερη εμφάνιση της καριέρας του στην Indiana, βάζοντας μόνο 6 πόντους και δίνοντας τέλος σε ένα σερί 866 αγώνων με διψήφιο αριθμό πόντων.

Όταν πρόκειται για τον Michael Jordan τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά. O MJ δεν θα μπορούσε να το αποδεχτεί έτσι απλά αυτό. Ακόμα και αν απείχε 50 ημέρες από τα 39α γενέθλιά του και με τα καλύτερά του χρόνια να έχουν παρέλθει προ πολλού.

Όταν λοιπόν βρήκε απέναντί του τη Charlotte, αποφάσισε να δείξει ότι “το έχει” ακόμα. Και έκανε την καλύτερη επίδοσή του με τη φανέλα των Washington Wizards.

Ήταν 29 Δεκεμβρίου 2001 όταν ο “M.J.” έβαλε 51 πόντους κόντρα στους Hornets, στην καλύτερη εμφάνιση που έκανε μετά το δεύτερο “I’m back” που είπε για να φορέσει τη φανέλα των Wizards. Ήταν η πρώτη “50άρα” του έπειτα από τέσσερα χρόνια. Και η τελευταία της καριέρας του… Σε εκείνο το ματς ο “Air” είχε βάλει τους πρώτους 13 πόντους της Washington, ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο με 24, το πρώτο ημίχρονο με 34 (αμφότερα ρεκόρ ομάδας) και βοήθησε τους “μάγους” να κερδίσουν το παιχνίδι με 107-90. Ο απολογισμός του ήταν 21/38 σουτ και 9/10 ελεύθερες βολές σε 38 λεπτά.

“Ήθελα να δηλώσω κάτι”

“Είμαι βέβαιος ότι όλοι σας λέγατε πόσο μεγάλος είμαι (μετά το παιχνίδι στην Indiana). Ήθελα λοιπόν να δηλώσω κάτι“, είπε ο Jordan μετά την “50άρα” κόντρα στη Charlotte. “Είχε μία κακή βραδιά στην Indiana και νομίζω ότι ήταν αποφασισμένος να δείξει ποιος είναι. Εχω δει αυτόν τον τύπο να κάνει απίστευτα πράγματα, αλλά αυτό που έκανε απόψε στην ηλικία των 38 ετών είναι καταπληκτικό” δήλωσε από τη μεριά του ο Doug Collins, προπονητής του στην Washington στις δύο τελευταίες χρονιές της καριέρας του.

Στις 29 Δεκεμβρίου 2001 ο Jordan έβαλε πάνω από 50 πόντους για 39η -και τελευταία- φορά στην μεγάλη, ένδοξη καριέρα του. Αξίζει λοιπόν να θυμηθούμε τι έκανε εκείνο το βράδυ. Σε ηλικία 38 ετών και 315 ημερών…


Πηγή: NBA Greece/Sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα