Η Πολωνία δεν θα δεχθεί κανέναν «εκβιασμό» από την ΕΕ για τη δικαστική μεταρρύθμιση

Η πολωνική κυβέρνηση «δεν θα δεχθεί κανέναν εκβιασμό εκ μέρους αξιωματούχων της ΕΕ» όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό σύστημα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της, Ράφαλ Μπότσενεκ, αντιδρώντας στην απειλή επιβολής κυρώσεων από τις Βρυξέλλες.

«Δεν θα δεχθούμε κανέναν εκβιασμό εκ μέρους της ΕΕ, ιδιαίτερα έναν εκβιασμό ο οποίος δεν βασίζεται σε γεγονότα», είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων PAP.

Κόνραντ Σιμάνσκι

«Όλοι οι νόμοι που ετοιμάζονται από το πολωνικό κοινοβούλιο συνάδουν με το Σύνταγμα και με τους δημοκρατικούς κανόνες. Λυπούμαστε που ο (αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς) Τίμερμανς, χωρίς να γνωρίζει τα σχέδια νόμου και τους πολωνικούς νόμους, διατυπώνει μια άδικη κριτική κατά της Πολωνίας», συνέχισε ο εκπρόσωπος.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Κόνραντ Σιμάνσκι, δήλωσε πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να λάβει περισσότερο υπόψη της στους συλλογισμούς της το γεγονός πως η οργάνωση της δικαιοσύνης επαφίεται στα κράτη μέλη, που λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις στο πλαίσιο των δικών τους πολιτικών και νομοθετικών διαδικασιών».

«Η Πολωνία θα απαντήσει συγκεκριμένα στον κατάλληλο χρόνο επακριβώς στις παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», πρόσθεσε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP)

Keywords
Τυχαία Θέματα