Η ΠΟΕΔΗΝ παρουσιάζει τις συνθήκες στα ψυχιατρικά νοσοκομεία (video)

Τουλάχιστον 80.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν το περασμένο έτος τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των δύο Ψυχιατρικών Νοσοκομείων της Αττικής (Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και Δρομοκαϊτειο) ενώ περίπου 4.000 εισήχθησαν στην εφημερία τους και νοσηλεύτηκαν.

Το 60% των εισαγωγών έγινε με εισαγγελική παραγγελία, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σε άλλες χώρες της Ευρώπης μόλις αγγίζει το 5%. Το 60% – 80% των ασθενών με εισαγγελική παραγγελία εγκλεισμού καθηλώνονται με ιμάντες στα κρεβάτια τους, μετατρέποντας σε… κουρελόχαρτο τη σχετική Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόληψη βασανιστηρίων και την

απάνθρωπη ή υποτιμητική μεταχείριση, που χαρακτηρίζει την καθήλωση μέτρο ακραίο και εφαρμοστέο για πολύ ειδικές περιπτώσεις ασθενών.

Την ίδια ώρα, το προσωπικό των ψυχιατρικών νοσοκομείων φυλλοροεί: τα τελευταία έξι χρόνια από το ΨΝΑ έχουν αποχωρήσει 507 εργαζόμενοι κι έχουν προσληφθεί 88. Σημειωτέον ότι στο Δαφνί σε 2.500 οργανικές θέσεις υπηρετούν 1.400 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων. Στο όμορο Δρομοκαϊτειο, έχουν αποχωρήσει 175 εργαζόμενοι κι έχουν προσληφθεί 25.

Τα στοιχεία για το ευαίσθητο πεδίο της ψυχικής υγείας στη χώρα μας ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με την ευκαιρία της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση της διοικητικής οργάνωσης των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

Παράλληλα δημοσίευσε ένα βίντεο για τις συνθήκες που επικρατούν στα ψυχιατρεία της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα