Η Νέα Δημοκρατία ανακαλύπτει τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα (εικόνες)

Δεν έχουν περάσει ούτε δύο μέρες από την ομοφοβική και χυδαία «κίτρινη» ανάρτηση στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο δηλώνει μέλος του τομέα Υγείας του κόμματος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε να «στρογγυλέψει» λίγο τις «γαλάζιες» γωνίες της ομοφοβίας.

Χθες λοιπόν, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με εκπροσώπους ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεων -καθόλου τυχαίο που πριν λίγο καιρό ο Αλέξης Τσίπρας είχε δώσει συνέντευξη σε περιοδικό της κοινότητας– όπου σύμφωνα

με το δελτίο τύπου, «συζητήθηκαν θέματα διακρίσεων και βίας κατά των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων».

Βέβαια στη συνάντηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλλον ξέχασε να αναφέρει και πολύ πιο άβολα να παραδεχτεί ότι ηθικοί αυτουργοί της βίας που προκαλείται στην κοινωνία εναντίον των ατόμων αυτών, έχουν υπάρξει πολλάκις και στελέχη του κόμματός του, εκφράζοντας δημόσια τις χυδαίες ομοφοβικές απόψεις τους.

Θα ήταν όντως άβολο για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εξηγήσει στα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας πως κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, έβρισκε αφύσικο τον γάμο ανθρώπων του ίδιου φύλου.

Όπως επίσης άβολο θα ήταν και να εξηγήσει πώς… κολλάει η ομοφυλοφιλία, μιας και κάτι τέτοιο διατείνεται ο γιατρός Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Σίγουρα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο, να μιλήσει και για το αν «επιτρέπεται να βλέπουμε αστυνομικούς στο gay pride», κάτι που για τον τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ, Θεόδωρο Φορτσάκη, είναι ανεπίτρεπτο.

Και επειδή το pride είναι «αγαπημένο» θέμα των συντηρητικών «γαλάζιων» στελεχών, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε μόνο μία τοποθέτηση, αφού και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και τέως αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Μητσόπουλος, πήρε θέση και μάλιστα μετά μεγάλης παρρησίας.

Τέλος, σίγουρα όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά για «ειλικρινή διάλογο, στο πλαίσιο της επικοινωνίας που σταθερά επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία με όλη την κοινωνία», δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τις –κατά Εμανουήλ Κούλα- «τσατσάδες» της πολιτικής.

Και μπορεί το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία για τη συνάντηση, να ήταν εξαιρετικά… αφαιρετικό, από την ανακοίνωση όμως που εξέδωσαν οι οργανώσεις που συμμετείχαν, βγαίνουν κι άλλα πράγματα, τα οποία διερωτόμαστε για ποιο λόγο δεν συμπεριλήφθησαν στην ανακοίνωση της «Πειραιώς».

Όπως γράφουν λοιπόν οι οργανώσεις, «εκφράσαμε τις θέσεις και τις διεκδικήσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, και καταδικάσαμε παρελθοντικές προβληματικές θέσεις και δηλώσεις στελεχών και βουλευτών/τριών της Νέας Δημοκρατίας καθώς και τις υπάρχουσες αρνητικές θέσεις σε σχέση με την ομογονεϊκότητα και τον πολιτικό γάμο. Επισημάναμε επίσης την απουσία επίσημων θέσεων του κόμματος σχετικές με τις διεκδικήσεις μας.

Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενο πλειοψηφικής αντιμετώπισης. Ταυτόχρονα δεσμεύτηκε για την υπερψήφιση επί της αρχής του Σ/Ν για τη Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου, και την επίσημη δημοσίευση των θέσεων του κόμματος για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα πριν από τις εκλογές.

Τέλος, επεσήμανε πως ομοφοβικές και τρανσφοβικές δηλώσεις στελεχών της ΝΔ δεν θα είναι ανεκτές και θα αντιμετωπίζονται πλέον άμεσα με πειθαρχικές κυρώσεις, ενώ ταυτόχρονα δήλωσε πως θα πραγματοποιηθούν εσωτερικές εκπαιδεύσεις των στελεχών της ΝΔ σε θέματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας».

Για ποιο λόγο οι υποσχέσεις αυτές δεν συμπεριλήφθησαν στο επίσημο ανακοινωθέν… είναι απορίας άξιο, μένει ωστόσο να δούμε από δω και μπρος εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει πράξη τις υποσχέσεις αυτές…

Keywords
Τυχαία Θέματα