Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου στο altsantiri.gr: Ο ρόλος της Αττάρτης στις «Μάγισσες της Σμύρνης» και η επιτυχία της σειράς «Το σόι σου»

Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου είναι μια από τις σπουδαιότερες και ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της.

Αυτός ο χειμώνας είναι για εκείνη αρκετά απαιτητικός αλλά ταυτόχρονα και τόσο δημιουργικός. Ετοιμάζεται να ανέβει στο θεατρικό σανίδι με την παράσταση «Οι μάγισσες της Σμύρνης» σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή και συνεχίζει για πέμπτη σεζόν στην πετυχημένη σειρά «Το σόι σου». Η ηθοποιός μίλησε στο Altsantiri.gr για την παράσταση αλλά και για τον ρόλο της στη σειρά.

Συνέντευξη:

Βάσω Λιόκαυτου

Κυρία Παπακωνσταντίνου ανεβαίνετε στο θεατρικό σανίδι με έναν ρόλο έκπληξη. Πείτε μας δύο λόγια.

Το εύχομαι και το ελπίζω! Για μένα ήταν έκπληξη η επιλογή όταν μου το είπε ο Σταμάτης (Φασουλής) γιατί αυτή δεν είναι ένα πρόσωπο η Αττάρτη. Είναι ιδέα, πρέπει να φέρνει ένα μυστήριο στη σκηνή, στους θεατές, μια μαγεία, να τους ταξιδέψει, ένα όνειρο. Είναι μια γυναίκα που τα πράγματα τα κοιτάζει και από μέσα αλλά και από πάνω. Διαισθάνεται, προαισθάνεται. Αισθάνεται όμως κιόλας και συναισθάνεται αν και φαίνεται ότι τα ρυθμίζει όλα στο τέλος πλήττεται κι αυτή. Γιατί προβλέπει την καταστροφή της Σμύρνης. Της αρέσει να έχει κόρες, πνευματικές κόρες μια εξ αυτών και η Kadin, η Κατίνα. Έχει μια γοητεία όλο αυτό το ταξίδι, το ταξίδι στη σκηνή. Είναι ωραίο να μπορείς να ταξιδέψεις, εμένα μου αρέσει πάρα πολύ το ταξίδι αλλά το θέμα είναι να φτάσουμε, άρα και ο προορισμός αλλά μέχρι να ανοίξει η σκηνή είμαστε ακόμα στο ταξίδι και είναι πολύ γοητευτικό. Και μέσα από αυτό ταξιδεύω κι εγώ με τον ρόλο. Το είχα διαβάσει το βιβλίο όταν είχε βγει, είχα περάσει ένα πολύ ωραίο καλοκαίρι, με ταξίδεψε όπως και πολύ κόσμο. Τότε δεν ήξερα ότι θα συνέβαινε αυτό ποτέ και με χαρά το δέχτηκα. Και για τον Σταμάτη Φασουλή και για τον Πάνο Κατσαρίδη. Πρέπει να λέγονται αυτά γιατί δυστυχώς είμαστε στην εποχή που φτάσαμε να λέμε τι καλά που κάνουν τη δουλειά τους σωστά, Εδώ λοιπόν κάνουν όλοι τη δουλειά τους καλά.

Η δική σας σχέση με τη μεταφυσική;

Δεν είχα σχέση. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που νιώθεις στη ζωή σου, που συμβαίνουν…τώρα που μπαίνω σιγά σιγά δεν σκέφτομαι τα μαγικά φίλτρα, σκέφτομαι το όνειρο, σκέφτομαι το «θέλω» και ξαναλέω όπως είπα και πριν αυτό που λέει η Αττάρτη «Όταν ξεκινάς με αγάπη, θα την πάρεις, όπως τη δώσεις, θα την πάρεις». Εγώ αυτό θέλω να πιστεύω κι εύχομαι για όλους μας.

Περνάμε στα τηλεοπτικά και στη σειρά «Το σόι σου» που συνεχίζει για πέμπτη σεζόν. Τα επεισόδια που ήδη προβλήθηκαν πήγαν πολύ καλά και πρόσφεραν άφθονο γέλιο.

Χαίρομαι πάρα πολύ. Όταν το ξεκινήσαμε δεν το ξέραμε. Βέβαια, ξέραμε τα σενάρια και τους συντελεστές και ξεκινήσαμε όπως κάθε σίριαλ κανένας δεν περίμενε αυτό που έγινε. Ούτε εμείς αλλά μπορεί ούτε και ο κόσμος κι άρχισε σιγά σιγά και αγαπούσε αυτές τις οικογένειες. Κι εγώ να σου πω τώρα που προσπαθώ να το δω απέξω είναι πολύ ωραίο. Το λέω πια εκ του αποτελέσματος. Εμείς περνάμε κουραστικά γυρίσματα γιατί είναι δεκάωρα, γκρινιάζουμε, φωνάζουμε και αγαπιόμαστε, κι εκτιμάμε πολύ ο ένας τον άλλον και χέρι χέρι τα σόι προχωρούμε με πάρα πολύ γέλιο μην το ξεχνάμε αυτό. Όχι μόνο το γέλιο που προσφέρουμε αλλά γέλιο και στα γυρίσματα, περνάμε πολύ καλά εκεί.

Η Αλεξάνδρα, η ηρωίδα που υποδύεστε έχει κοινά χαρακτηριστικά με τη Μίρκα;

Όχι δεν έχει. Όχι επειδή είναι κακή αλλά δεν υπήρχε περίπτωση εγώ να επιπλήξω φανερά. Δεν είμαι τόσο επιθετική σαν άνθρωπος και με τόση ενέργεια. Την έχω την ενέργεια αλλά εύχομαι για καλό. Είναι διακωμωδημένη αλλά αυτό που μου κάνει πάρα πολύ εντύπωση είναι ότι η Αλεξάνδρα δεν είναι αντιπαθής ηρωίδα που θα μπορούσε. Πώς γίνεται να είναι αγαπητή δεν το καταλαβαίνω (γέλια). Εύχομαι κι ελπίζω να είναι και φέτος εξίσου αγαπητή από τον κόσμο.

Κλείνοντας αφού της ευχηθήκαμε καλή επιτυχία για την παράσταση που ανοίγει αυλαία στις 11 Οκτωβρίου στο Παλλάς μας αποχαιρέτησε ευχαριστώντας μας και με την ευχή να είναι καλά όλος ο κόσμος.

Keywords
Τυχαία Θέματα