Η «λευκή απεργία» του ΕΣΡ και οι αμοιβές των μελών του

Είναι γνωστό πως εδώ και αρκετό καιρό – παρά τις εκκλήσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά για διενέργεια του νέου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες – τα μέλη του ΕΣΡ βρίσκονται εν μέσω μιας «λευκής απεργίας» η αιτία της οποίας έχει να κάνει με τις αμοιβές τους.

Όπως αποκαλύπτει η «Εφημερίδα Συντακτών», υπάρχει ζήτημα με τις αμοιβές των μελών του αφού οι μισθοί που παίρνουν τα μέλη του ΕΣΡ είναι μικρότεροι από τις συντάξεις

τους.

Τον περασμένο Φεβρουάριο μία τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, προέβλεπε την επέκταση καταβολής της ειδικής, κατ’ αποκοπή, μηνιαίας αποζημίωσης, στους συνταξιούχους που υπηρετούν σε όλες τις συνταγματικά κατοχυρωμένες Ανεξάρτητες Αρχές.

Σήμερα λοιπόν, το ΕΣΡ έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Βουλής και στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά ζητώντας τους ρητή εξαίρεση από το νόμο Κατρούγκαλου για τους συνταξιούχους του. Θέλουν δηλαδή, όπως αναφέρει η εφημερίδα, να καταργηθεί η τροπολογία και να μην εφαρμοστεί ο νέος ασφαλιστικός νόμος ειδικά για τα μέλη του ΕΣΡ….

Πηγή: Εφημερίδα Συντακτών

Keywords
Τυχαία Θέματα