Η Κόνγουεϊ μοιράζει ψέματα για να υπερασπιστεί το διάταγμα Τραμπ

Ο Μπαράκ Ομπάμα και μία «σφαγή» που δεν διαπράχθηκε ποτέ βρέθηκαν στο στόχαστρο της Κελιάν Κόνγουεϊ, στενού συμβούλου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί το διάταγμα Τραμπ.

Μια «σφαγή» που όμως δεν διαπράχθηκε ποτέ επικαλέστηκε η Κελιάν Κόνγουεϊ, η στενή σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να υπερασπιστεί, αντιμεταναστευτικό διάταγμα που υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος την περασμένη εβδομάδα.

Η Κόνγουεϊ, η οποία είχε μιλήσει για «εναλλακτικά

γεγονότα» αναφερόμενη στην αντιπαράθεση για τον αριθμό των ανθρώπων που παρακολούθησαν την ορκωμοσία του Τραμπ, παραχώρησε αυτήν τη συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC το βράδυ της Πέμπτης. Υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι το διάταγμα του Τραμπ είναι ίδιο με ένα μέτρο που είχε λάβει ο προκάτοχός του, ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Βάζω στοίχημα ότι για πρώτη φορά οι άνθρωποι ακούν ότι ο πρόεδρος Ομπάμα είχε αναστείλει για έξι μήνες το πρόγραμμα για τους Ιρακινούς πρόσφυγες, αφού δύο Ιρακινοί που είχαν μπει στη χώρα ριζοσπαστικοποιήθηκαν και σχεδίασαν τη σφαγή του Μπόουλινγκ Γκριν. Αυτό δεν το κάλυψαν» τα μέσα ενημέρωσης, είπε.

Ωστόσο δεν υπήρξε ποτέ κάποια σφαγή στο Μπόουλινγκ Γκριν, μια ήσυχη κωμόπολη του Κεντάκι.

Δύο Ιρακινοί κάτοικοι του Μπόουλινγκ Γκριν κατηγορήθηκαν το 2011 ότι προσπάθησαν να στείλουν χρήματα και όπλα στην Αλ Κάιντα και ότι χρησιμοποίησαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς εναντίον Αμερικανών στρατιωτών όταν βρίσκονταν στο Ιράκ. Και οι δύο εκτίουν πολυετείς ποινές κάθειρξης. Την εποχή εκείνη ο πρόεδρος Ομπάμα διέταξε να ενισχυθούν οι έλεγχοι στους Ιρακινούς πρόσφυγες, αλλά δεν διέκοψε το πρόγραμμα υποδοχής τους, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post.

Σήμερα, η Κόνγουεϊ προσπάθησε να υπερασπιστεί και πάλι την άποψή της, αναρτώντας στο Twitter τον υπερσύνδεσμο για ένα ρεπορτάζ του 2013 που αφορούσε τους δύο Ιρακινούς του Μπόουλινγκ Γκριν και ανέφερε ότι ενδέχεται να επιτράπηκε η είσοδος στις ΗΠΑ σε δεκάδες τρομοκράτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα