Η ενσωμάτωση των Ρομά στο επίκεντρο σύσκεψης του Υπουργείου Εσωτερικών

Η διευκόλυνση των τοπικών φορέων για την φροντίδα και ενσωμάτωση πληθυσμών Ρομά με τον ευρύτερο πληθυσμό ανά την επικράτεια, απασχόλησε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών φορέων περιφερειών και γενικών γραμματέων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων υπό την παρουσία του υπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης – Αποκέντρωσης Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Η συζήτηση, σύμφωνα με το ΥΠΕΣΔΔΑ, περιεστράφη γύρω από την ακριβή καταγραφή εκ μέρους των

περιφερειών και η αποστολή στοιχείων των περιφερειακών προγραμμάτων προς το υπουργείο και την διυπουργική επιτροπή για θέματα Ρομά, (της οποίας προεδρεύει ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών) για τις ανάγκες και τις δράσεις των τοπικών φορέων για τη φυσιολογική ενσωμάτωση των πληθυσμών αυτών, στο κοινωνικό περιβάλλον. Ζητήθηκε να κατατεθούν προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου, κατόπιν επεξεργασίας, να υλοποιηθούν από την κυβέρνηση.

«Είναι πάρα πολύ μεγάλη η αξία της σημερινής συνάντησης κατά την οποία μπαίνει στο τραπέζι η αναγκαιότητα της συνύπαρξης των Ρομά με τον ευρύτερο πληθυσμό, καθώς όσο πιο φυσιολογικά ενσωματωθούν, τόσο περισσότερο απομακρύνεται η περιθωριοποίησή τους», τόνισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες κοινωνικής μέριμνας και κοινωνικής πολιτικής των περιφερειών Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, και Κρήτης, (δεν εκπροσωπήθηκε η περιφέρεια Πελοποννήσου), οι 7 γραμματείς Αποκεντρωμένης Διοίκησης και εκπρόσωποι των Διαχειριστικών Αρχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα