«Η Ελλάδα δεν έχει φτάσει ακόμα στο τέλος της διαδρομής», δηλώνει ο Σταϊνμάγερ

Θα χρειαστούν επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις, ακόμα και εάν οι οικονομικοί δείκτες βελτιώνονται, δηλώνει ο ΣτάινμαγερΤο απόγευμα η συνάντηση με Αλέξη Τσίπρα

Την άποψη ότι «η Ελλάδα δεν έχει φτάσει ακόμα στο τέλος της διαδρομής», εξέφρασε λίγες ώρες πριν φτάσει στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο

γερμανός πρόεδρος δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας αναγνωρίζει πόσες μεταρρυθμίσεις έχει ήδη υλοποιήσει η Ελλάδα και πόσο μεγάλη προσπάθεια κρύβεται πίσω από αυτό.
«Θα χρειαστούν επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις, ακόμα και εάν οι οικονομικοί δείκτες βελτιώνονται», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός στη συνέντευξή του υποστήριξε την ανάγκη ολοκλήρωσης της ευρωπαϊκής ενοποίησης, ενώ εκτίμησε ότι η ενίσχυση της Ευρώπης αποτελεί απάντηση στις αποστάσεις που θέλει να πάρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ από την παραδοσιακή διατλαντική συμμαχία.

Ερωτηθείς για το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων προς την Ελλάδα ο κ. Στάινμαγερ, υποστήριξε ότι «στο ζήτημα των επανορθώσεων οι χώρες μας υποστηρίζουν διαφορετικές απόψεις. Για τη Γερμανία νομικά, με βάση το διεθνές δίκαιο, το θέμα έχει λήξει» ωστόσο εκφράζοντας την ηθική διάσταση του θέματος υπογράμμισε «η ιστορία δεν κλείνει ποτέ».

Το απόγευμα ο Στάινμαγερ θα έχει συνάντηση στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα