Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά συνεργό των απαγωγέων Λεμπιδάκη στον στενό του κύκλο (video)

Ο «εγκέφαλος» της απαγωγής του επιχειρηματία είναι ένας από τους πιο μαχητικούς πολίτες του ΡεθύμνουΕμπλοκή Ρώσων στην υπόθεσηH σχέση της απαγωγής Λεμπιδάκη με την απαγωγή ΠαναγόπουλουΟι επιστολές του επιχειρηματία προς την οικογένειά του

Με καταιγιστικό ρυθμό έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία και αποκαλύψεις για την υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Όπως αποκάλυψε ο ΑΝΤ1

στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο «εγκέφαλος» της απαγωγής του επιχειρηματία είναι ένας από τους πιο μαχητικούς πολίτες του Ρεθύμνου.

Είχε πρωταγωνιστήσει σε όλες τις διαδηλώσεις κατά των, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στο Ρέθυμνο, τον Μάρτιο τού 2016, εναντίον τού τότε υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη.

Αναζητούν συνεργό των απαγωγέων και στο συγγενικό περιβάλλον του Λεμπιδάκη

Μέχρι τον στενό κύκλο του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη επεκτείνονται οι έρευνες της αστυνομίας.

Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από τη δικογραφία οι αρχές πιστεύουν ότι οι κακοποιοί που σχεδίασαν την απαγωγή είχαν πολύ καλή ενημέρωση για τις κινήσεις του επιχειρηματία από άτομο που βρισκόταν στον στενό του περιβάλλον.

Πληροφορίες αναφέρουν πως την ημέρα της απαγωγής του ο Μιχάλης Λεμπιδάκης επέστρεφε από ταξίδι στην Πολωνία μέσω Γερμανίας. Οι απαγωγείς σύμφωνα με την έρευνα ξεκίνησαν την επιχείρηση σε Αθήνα και Κρήτη αμέσως μόλις το αεροπλάνο που τον μετέφερε προσγειώθηκε στην χώρα μας.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης συνοδευόταν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τη σύζυγο του και έναν στενό του συνεργάτη. Για το ταξίδι του γνώριζαν ελάχιστα άτομα του στενού του κύκλου. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι κακοποιοί είχαν εκ των έσω τις πληροφορίες και διασταύρωσαν το δρομολόγιο του επιχειρηματία. Την ίδια ώρα σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. επίκεινται και άλλες συλλήψεις ενδεχομένως και ατόμων που είχαν ηγετικό ρόλο στην υπόθεση.

Η έρευνες συνεχίζονται.

Η σχέση με την απαγωγή Παναγόπουλου

Ενα στοιχείο που εξετάζουν οι Αρχές ήταν ο τρόπος κράτησης του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Η αλυσίδα με την οποία είχαν δεμένο τον επιχειρηματία θυμίζει απαγωγή Παναγόπουλου καθώς και σε εκείνη την περίπτωση οι απαγωγείς είχαν δεμένο τον επιχειρηματία με αλυσίδα. Επίσης κοινό χαρακτηριστικό και στις δυο υποθέσεις είναι η κρητική καταγωγή αρκετών απαγωγέων.

Εμπλοκή Ρώσων

Ένα νέο στοιχείο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας αφορά την εμπλοκή Ρώσων στην υπόθεση, σύμφωνα με την κατάθεση του ενός από τους κατηγορούμενους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο iefimerida.gr, o 45χρονος αγρότης από τον Πρινέ Ρεθύμνου, ο οποίος ήταν ένας από τους ανθρώπους που είχε αναλάβει χρέη φρουρού στα κρησφύγετα που κρατούσαν οι απαγωγείς τον Μιχάλη Λεμπιδάκη στην κατάθεσή του είπε πως «τότε ένας γνωστός μου άνδρας Ρωσικής καταγωγής τον οποίο έλεγα εγώ με το όνομα Γιάννη και είχε δουλέψει για μένα στο παρελθόν ως εργάτης, με προσέγγισε λέγοντάς μου ότι μπορώ να κάνω μια δουλειά για κάποιον άλλον φίλο του Ρώσο και να βγάλω χρήματα».

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Ομολογώ τη συμμετοχή μου στην απαγωγή του επιχειρηματία Λεμπιδάκη Μιχαήλ. Στην απαγωγή δεν μπήκα από την αρχή, αλλά δεκαπέντε με είκοσι ημέρες μετά. Τότε ένας γνωστός μου άνδρας Ρωσικής καταγωγής τον οποίο έλεγα εγώ με το όνομα Γιάννη και είχε δουλέψει για μένα στο παρελθόν ως εργάτης, με προσέγγισε λέγοντάς μου ότι μπορώ να κάνω μια δουλειά για κάποιον άλλον φίλο του Ρώσο και να βγάλω χρήματα.

Εγώ δελεάστηκα από την πρότασή του και δέχθηκα. Τότε κάποιο βράδυ ήρθε από το σπίτι μου αυτός ο Γιάννης από κοινού με το άλλο άτομο πιθανό από τη Ρωσία και μου πρόσφερε 100.000 ευρώ, για να προσέχω τον Λεμπιδάκη.

Η συμφωνία μας ήταν να πηγαίνω να μένω σε χώρο που τον κρατούσαν και να του δίνω φαγητό, να προσέχω αν κάτι χρειαστεί και να έχω το νου μου. Συμφώνησα και ξεκίνησα τη φύλαξή του. Πήγαινα από τον Απρίλιο μέχρι και πριν ενάμιση μήνα, κάποιες ημέρες και τον έβλεπα».

Οι συγκλονιστικές επιστολές του Λεμπιδάκη

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται οι επιστολές που έστειλε στην οικογένεια και στα παιδιά του ο 53χρονος κρητικός επιχειρηματίας, Μιχάλης Λεμπιδάκης, κατά τη διάρκεια της εξάμηνης ομηρίας του, ενώ τους δίνει κουράγιο για να αντέξουν αυτή την περιπέτεια.

Στην επιστολή που έστειλε με ημερομηνία 22 Αυγούστου 2017 στα παιδιά του γράφει:

Aγόρια μου,

Καταλαβαίνω τη μεγάλη δοκιμασία που περάσατε. Μου δείχνει πως την ευτυχία στη ζωή δεν πρέπει να τη θεωρούμε δεδομένη και πρέπει να έχουμε ψυχική δύναμη για τα δύσκολα που μπορεί να έρθουν…Θέλω να πιστεύω πως παρά το μεγάλο σοκ και την αγωνία σας μπορέσατε να ανταποκριθείτε στα μαθήματά σας.

Και ότι σταθήκατε στη μανούλα, τον παπού, τη γιαγιά, τον θείο δίνοντάς τους κουράγιο με τη νεανική σας αισιοδοξία. Αγωνιώ να βρεθώ δίπλα σας για να μου πείτε τα σχέδιά σας και να συζητήσουμε γι αυτά. Ελπίζω και εύχομαι να χουμε λίγο χρόνο μαζί τον Σεπτέμβρη όπου, όποτε και για ό,τι θέλετε να κάνουμε. Σας σκέφτομαι και σας αγαπώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου.

Θέλω να σας δω να προοδεύετε να δημιουργείτε μα πάνω απ΄όλα να στε ασφαλείες και ευτυχισμένοι άνθρωποι αγαπητοί στην κοινωνία.

Ο μπαμπάς σας

Keywords
Τυχαία Θέματα