Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους «επι τάπητος» στη σημερινή συνάντηση Μέρκελ – Λαγκάρντ

Έντονο άρωμα Ελλάδος στη σημερινή συνάντηση Μέρκελ – Λαγκάρντ Το ελληνικό πρόγραμμα μπορεί να προχωρήσει μόνο με τη συμμετοχή του ΔΝΤ επαναλαμβάνει ο Σόιμπλε

Στο Βερολίνο πηγαίνει σήμερα Δευτέρα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ προκειμένου να έχει συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Στη

συνάντηση θα κυριαρχήσει το θέμα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ενώ θα αναζητηθεί η χρυσή τομή καθώς το Βερολίνο έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι επιθυμεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα το οποίο ωστόσο επιδιώκει πρωτοβουλίες για να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο.

Σε δηλώσεις του στην Deutsche Welle, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσπάθησε να υποβαθμίσει τις διαφορές Γερμανίας- ΔΝΤ επαναλαμβάνοντας ότι «το ελληνικό πρόγραμμα μπορεί να προχωρήσει μόνο με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, που αποτελεί μέρος του».

«Διαφορετικά, εμείς και άλλα κράτη-μέλη θα πρέπει να ρωτήσουμε τα κοινοβούλιά μας για να μας δώσουν εντολή που θα μας επιτρέψει να διαπραγματευτούμε ένα πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ» συνέχισε, προειδοποιώντας πως κάτι τέτοιο «θα ήταν εντελώς παράλογο και δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει».

Την ανάγκη να υπάρξει μία «συνολική συμφωνία» με το ΔΝΤ για το χρέος εξέφρασε από την πλευρά του ο γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα