Η «έκπληξη» των ολλανδικών εκλογών, Τζέσε Κλάβερ (εικόνες)

Ο Κλάβερ, με πατέρα Μαροκινό και μητέρα από την Ινδονησία, αναμένεται να εκτοξεύσει στα ύψη τα ποσοστά του κόμματός του «Πράσινη Αριστερά»Η επιτυχία του, είναι πιθανό να επιτρέψει στο κόμμα του να βρεθεί εντός του κυβερνητικού συνασπισμούΟ Τζέσε Κλάβερ είναι ο νεότερος αρχηγός κόμματος στην ιστορία της ΟλλανδίαςΈχει πάρει ξεκάθαρη στάση υπέρ των προσφύγων

Ο Τζέσε Κλάβερ είναι ο νεότερος αρχηγός κόμματος στην ιστορία της Ολλανδίας. Είναι επικεφαλής του κόμματος «Πράσινη Αριστερά» και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις

αναμένεται να κερδίσει 16 έως 20 έδρες, πενταπλάσιες (!) δηλαδή σχετικά με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση της Ολλανδίας.

Μόλις 30χρονών, με την εμφάνισή του να μοιάζει αρκετά με αυτή του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τρουντό και ρητορική όπως αυτή του λαοφιλούς πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, ο Κλάβερ αποτελεί την εκλογική έκπληξη στην ολλανδική πολιτική.

Έχει πάρει ξεκάθαρη στάση υπέρ των προσφύγων, καταδικάζοντας τις ακροδεξιές ρατσιστικές και αντιμεταναστευτικές κορώνες των συναδέλφων του ενόψει εκλογών.

Ο Κλάβερ, με πατέρα Μαροκινό και μητέρα από την Ινδονησία, αναμένεται
να εκτοξεύσει στα ύψη τα ποσοστά του κόμματός του «Πράσινη Αριστερά» και να το μετατρέψει σε μια ισχυρή φωνή μέσα στο ολλανδικό κοινοβούλιο.

Η άνοδος του Κλάβερ, είναι αξιοσημείωτη αν σκεφτεί κανείς πως αυτή τη χρονιά η άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων προβλέπεται να φτάσει τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αυτή την εβδομάδα πραγματοποίησε την μεγαλύτερη προεκλογική συγκέντρωση, με 5.000 άτομα κοινό και πάνω από 5.000 που παρακολουθούσαν την ομιλία του live μέσω facebook.


Η επιτυχία του Κλάβερ, είναι πολύ πιθανό, να επιτρέψει στο κόμμα του να βρεθεί εντός του κυβερνητικού συνασπισμού, δεδομένης της άρνησης του συνόλου των κομμάτων να συνεργαστούν με τον ακροδεξιό Wilders.

Οι εκλογές στην Ολλανδία είναι οι πρώτες που διεξάγονται σε μια χρονιά σημαντικών εκλογικών αναμετρήσεων για την Ευρώπη, όπως αυτές της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Keywords
Αναζητήσεις
κλαβερ ολλανδια βιογραφικο
Τυχαία Θέματα