Η διευκόλυνση των ποδηλατών από τα ΜΜΜ στα σχέδια του ΟΑΣΑ

Η ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ του Ομίλου ΟΑΣΑ και τους φορείς της ποδηλασίας, σε ότι αφορά την διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών, που χρησιμοποιούν το ποδήλατο παράλληλα, με τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Γιάννη Σκουμπούρη με εκπροσώπους της Ποδηλατικής Κοινότητας.

Κατά

την συζήτηση, επισημάνθηκε ότι πρόθεση του ΟΑΣΑ είναι να δημιουργηθούν ποδηλατοστάσια σε κατάλληλα σημεία διέλευσης των ΜΜΜ, όπως τέρματα λεωφορείων κ.λπ., ενώ εξετάζεται και η δυνατότητα προσθήκης σχαρών ποδηλάτου σε λεωφορεία.

Συζητήθηκαν ακόμη, άλλες δράσεις υποστήριξης του ποδηλάτου από τα ΜΜΜ, όπως η δυνατότητα για κάποιες ώρες σε τμήματα των λεωφορειοδρόμων να κυκλοφορούν μόνο ποδήλατα. «Ο ΟΑΣΑ βρίσκεται δίπλα στους ποδηλάτες και θα αναλάβει δράσεις που θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις τους στο πλαίσιο του Mobility Action Plan (σχέδιο δράσης για την κινητικότητα) που επεξεργάζεται», επισήμανε στους εκπροσώπους της Ποδηλαττικής Κοινότητας ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Σκουμπούρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα