Η ατρόμητη παραολυμπιονίκης Μαρίκε Βερβόορτ είναι έτοιμη να πεθάνει

Η Μαρίκε Βερβόορτ η παραολυμπιονίκης που συγκλόνισε τον πλανήτη το 2016 όταν είχε εξομολογηθεί ότι ο αγώνας στο Ρίο θα είναι ο τελευταίος της πριν την ευθανασία, πλέον, βρίσκεται σε νοσοκομείο στις Βρυξέλλες και όλα δείχνουν ότι το τέλος είναι κοντά.

Η ίδια αναφέρει: «Δεν θέλω να υποφέρω άλλο» . «Είναι υπερβολικά δύσκολο για εμένα πλέον. Γίνομαι όλο και πιο δυστυχισμένη. Ποτέ δεν είχα αυτά τα αισθήματα πριν. Κλαίω πολύ. Τελευταία, ακόμα και η όρασή μου εξαφανίζεται. Ενας γιατρός με εξέτασε

και μου είπε ότι στο ένα μάτι έχω όραση της τάξης του 2 στα 10 ενώ στο άλλο 1 στα 10. Μου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα αφού το πρόβλημα προκύπτει από τον εγκέφαλό μου. Επειτα, ένας νευρολόγος έμεινε μαζί μου όλο το βράδυ ενώ είχα τον έναν σπασμό μετά τον άλλον. Είπε ότι δεν ήταν επιληπτική κρίση αλλά το ίδιο μου το σώμα μου που ούρλιαζε. Πονάω τόσο πολύ. Είμαι τελειωμένη».

Τα λόγια της μεγάλης αθλήτριας συγκλονίζουν όπως εξίσου συγκλονίζει και η εξοικείωσή της με το τέλος της. Μάλιστα από το κρεβάτι του πόνου μίλησε σε συνέντευξή της για την αγάπη της για το κρασί αλλά και για τον σκύλο της που είναι η μεγάλη της αδυναμία.

Για όσους δεν γνωρίζουν η παραολυμπιονίκης πάσχει από μια ανίατη εκφυλιστική ασθένεια την έχει καθηλώσει σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα