Η ατάκα Παππά για τα περί… φοβιών από την Κεντροαριστερά (video)

Με μια σαρκαστική ατάκα απάντησε ο Νίκος Παππάς σε όσους διακινούν πως η συμμετοχή στις εκλογές ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς «φόβισε» την κυβέρνηση, οδηγώντας τη στις εξαγγελίες για το κοινωνικό μέρισμα.

«Σιγά μη φοβηθήκαμε και τον καιρό», απάντησε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, προσθέτοντας πως «δεν είναι σοβαρή αυτή η συζήτηση».

Στη συνέχεια, ο κ. Παππάς υπογράμμισε πως τα πολιτικά κόμματα πρέπει

να τοποθετηθούν αν θα ψηφίσουν ή όχι το κοινωνικό μέρισμα ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, ενώ δεν παράλειψε να δώσει απάντηση στις επικρίσεις σύμφωνα με τις οποίες το ποσό αυτό προέρχεται από φόρους:

«Αν δεν είχε γίνει η διαπραγμάτευση του 2015 η χώρα θα ήταν υπόχρεη για 4,2% πρωτογενές πλεόνασμα οπότε αυτό το κοινωνικό μέρισμα θα ήταν αδύνατο να αποδοθεί. Επιπλέον είναι διπλάσιο του περσινού, στοχευμένο και κοινωνικά δίκαιο. Ο καθένας θα κριθεί σε σχέση με την ψήφιση ή όχι των μέτρων αυτών», εξήγησε.

Παράλληλα, ο κ. Παππάς ανέφερε πως το κοινωνικό μέρισμα έχει εγκριθεί από τους θεσμούς, παρά τα «ζιζάνια» που επιχείρησαν να κάνουν λόγο για το αντίθετο.

Το σχετικό βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα