Η ανάπτυξη των ελληνο – αμερικανικών σχέσεων στο επίκεντρο της επίσκεψης Κοτζιά στις ΗΠΑ

Με τη διοίκηση του σημερινού προέδρου έχουμε σταθερές σχέσεις και έχουμε κάνει πολλές συναντήσεις λέει ο Κοτζιάς πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ

«Θα συζητήσουμε για τα προβλήματα της περιοχής, θα εξετάσουμε σε ποιον βαθμό συμπίπτουν οι απόψεις μας και οι σχεδιασμοί μας».

Αυτό είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο πριν αναχωρήσει για τις Ηνωμένες πολιτείες εκφράζοντας την ελπίδα ότι η διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στην Ουάσιγκτον θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνο-αμερικανικών

σχέσεων.

Ο υπουργός σημειώνει ότι στην Ουάσιγκτον θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, άλλους υψηλούς παράγοντες της νέας διοίκησης, έχουμε επίσης σειρά συνεντεύξεων, με γερουσιαστές και βουλευτές του Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Τονίζει επίσης ότι «με τη διοίκηση του σημερινού προέδρου έχουμε σταθερές σχέσεις και έχουμε κάνει πολλές συναντήσεις». Ελπίζω να αναπτυχθούν παραπέρα, θα συζητήσουμε για τα προβλήματα της περιοχής, θα εξετάσουμε σε ποιο βαθμό συμπίπτουν οι απόψεις μας και οι σχεδιασμοί μας. Ελπίζω επίσης να μπορέσω να προωθήσω την παραπέρα ανάπτυξη των σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδος και με άλλους υπουργούς που είναι απαραίτητες και για τη χώρα μας και για τις διεθνείς μας σχέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα