Η αλληλεγγύη νικά τον πόνο: Οι μετανάστες στο πλευρό των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές (εικόνες)

Την αλληλεγγύη τους έδειξαν για ακόμη μια φορά, όπως και στις μεγάλες πλημμύρες της Μάνδρας, οι μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα, προσφέροντας έμπρακτη βοήθεια στους πληγέντες από τις φονικές φωτιές.

Έμπρακτη στήριξη από την πακιστανική Κοινότητα

Την έμπρακτη στήριξη στους πληγέντες των καταστροφικών πυρκαγιών σε Ραφήνα, Μαραθώνα και Μέγαρα (Κινέτα), εξέφρασε σύσσωμη η πακιστανική Κοινότητα.

Όπως είχε πράξει και στις πλημμύρες στη Μάνδρα, δήλωσε έτοιμη να συμβάλει στην αποκατάσταση ζημιών σε οικίες, με 100-150

άτομα, όπως είπε ο πρόεδρός της, ο οποίος στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Χείρα βοηθείας και από τους Κούρδους

«Πονάει η καρδιά μας. Είπαν πως χρειαζεται αίμα. Πρώτα πήγαμε στον Ευαγγελισμό από εκεί μας έστειλαν εδώ. Εδώ όμως μας είπαν πως δεν μπορούν να πάρουν. Θα παμε στη Νίκαια. Εμείς ήρθαμε εδώ να δώσουμε αίμα και άλλοι πήγαν να βοηθήσουν να σβήσει η φωτιά», αναφέρει κούρδος εθελοντής.

Επίσης, ο Ιμπραήμ Μουσλέμ εκπρόσωπος των Κούρδων της Συρίας στην Ελλάδα, αναφέρει ότι πολλοί συμπατριώτες του έσπευσαν να δώσουν αίμα, ενώ αρκετοί προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν στη διάσωση των θυμάτων.

Έκκληση από τους Παλαιστίνιους να βοηθήσουν προσφέροντας αίμα

Η επίσημη αντιπροσωπεία του κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα απευθύνει μέσω του Twitter έκκληση προς όλους τους φίλους και όλους τους Παλαιστίνιους στην Ελλάδα να βοηθήσουν τα θύματα των πυρκαγιών προσφέροντας αίμα στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

From a friend in Greece who said the Palestinian community there have organised blood donations for those affected by the tragic fires they are having. pic.twitter.com/JUu5IzyviJ

— ✖RicoHands (@rico_hands) 24 Ιουλίου 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα