Η NASA ανακάλυψε στοιχεία για 10 πλανήτες – αδερφάκια της Γης

Οι εξωπλανήτες που μοιάζουν με τη Γη ίσως διαθέτουν συνθήκες φιλικές για την ανάπτυξη ζωήςΤα αδερφάκια της Γης εντοπίστηκαν από το τηλεσκόπιο Κέπλερ στον αστερισμό του Κύκνου

Η NASA ανακοίνωσε πως ανακάλυψε 10 εξωπλανήτες οι οποίοι έχουν παρόμοιο μέγεθος με αυτό της Γης και βρίσκονται στην ίδια απόσταση με το άστρο τους, στοιχεία που αυξάνουν την πιθανότητα να διαθέτουν συνθήκες φιλικές για τη ζωή.

Οι 10 αυτοί πλανήτες, που είναι αδερφάκια της Γης, ανακαλύφθηκαν από το

διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ» της NASA ανάμεσα σε 219 υποψήφιους εξωπλανήτες.

Οι νέοι εξωπλανήτες εντοπίσθηκαν στον αστερισμό του Κύκνου και η σχετική ανακοίνωση έγινε σε συνέντευξη στο ερευνητικό κέντρο Ames της NASA στην Καλιφόρνια.

Πρόκειται για τον όγδοο κατάλογο πιθανών εξωπλανητών, που προέκυψε από την ενδελεχή ανάλυση των παρατηρήσεων του «Κέπλερ» κατά τα προηγούμενα χρόνια της λειτουργίας του.

Μετά τα νέα στοιχεία, το «Κέπλερ» – που ξεκίνησε το 2009 και συνεχίζει τις παρατηρήσεις του- έχει εντοπίσει μέχρι σήμερα συνολικά 4.034 υποψήφιους εξωπλανήτες, από τους οποίους έχει επιβεβαιωθεί από άλλα τηλεσκόπια η ύπαρξη των 2.335. Από τους περίπου 50 «γήινους» εξωπλανήτες του «Κέπλερ», έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 30.

Δύο από τα βασικά ερωτήματα που προσπαθούν να απαντήσουν οι αστρονόμοι είναι πόσοι τελικά «δίδυμοι» της Γης υπάρχουν και κατά πόσο η ανθρωπότητα έχει νοήμονα «παρέα» εκεί έξω.

Keywords
Τυχαία Θέματα