Έφυγε από την Google γιατί τον «κέρδισε» η Apple – Ποιος θα είναι ο ρόλος του στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης

Τον πρώην επικεφαλής του τμήματος έρευνας και τεχνητής νοημοσύνης της Google προσέλαβε η Apple προκειμένου να διευθύνει τα project μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης.

Πρόκειται για τον John Giannandrea, ο οποίος άρχισε να εργάζεται στη Google το 2010, και πλέον θα δίνει αναφορά απευθείας

στον Tim Cook, όπως ανέφερε η New York Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Apple σχεδιάζει να αναπτύξει περαιτέρω τη βοηθό τεχνητής νοημοσύνης, Siri, και για αυτόν τον λόγο αναζητά πάνω από 150 μηχανικούς για την εν λόγω πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Siri, που πρωτοεμφανίστηκε στο iPhone 4S το 2011, βρίσκεται πίσω από τους ανταγωνιστές, την Amazon Alexa και το Google Assistant.

Ένας από τους λόγους θεωρείται ότι είναι η πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων που ακολουθεί ο αμερικανικός κολοσσός. Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της CCS Insight, Martin Garner, στο BBC «η Apple διατηρεί περισσότερα δεδομένα στη συσκευή, στέλνοντας λιγότερα από αυτά στους servers τους από ό,τι κάνει η Google, η Amazon ή το Facebook. Αυτό είναι σαφώς καλύτερο για την ιδιωτικότητα των χρηστών, αλλά ταυτόχρονα σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερα δεδομένα για την εκπαίδευση της τεχνητής νοημοσύνης».

Keywords
Τυχαία Θέματα