Γονατιστός δίπλα στο παιδί του βρέθηκε ο αστυνομικός – Το χρονικό της τραγωδίας (video)

Ένα διαμέρισμα φέρεται να είναι η αφορμή της απίστευτης οικογενειακής τραγωδίας στους Αγίους ΑναργύρουςΉθελε η πεθερά του να μεταβιβάσει το σπίτι στην κόρη της και να το εγκαταλείψειΕίχε εξεταστεί από ψυχιάτρους το 2011 ο δράστης που κρίθηκε ικανός να οπλοφορεί

Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες της οικογενειακής τραγωδίας που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων όπου 46χρονος εν ενεργεία αστυνομικός, Χρήστος Ζαπαντιώτης, σκότωσε με το υπηρεσιακό του όπλο την 37χρονη σύζυγο, την πεθερά και την 3 ετών κόρη του, πριν βάλει τέλος στη ζωή του, ολοκληρώνοντας το

καταστροφικό του έργο. Συνολικά, ο 46χρονος πυροβόλησε οκτώ φορές με το υπηρεσιακό πιστόλι των εννέα χιλιοστών.

Δείτε επίσης: Αστυνομικός στους Αγίους Αναργύρους σκότωσε την οικογένειά του και αυτοκτόνησε (εικόνες)

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στο διαμέρισμα 2ου ορόφου, τριώροφου οικήματος, όπου διέμενε ο δράστης μαζί με τη σύζυγό του και το κοριτσάκι τους, στην οδό Ευριπίδου 25 στους Αγίους Αναργύρους, ενώ τα πεθερικά του έμεναν στον 1ο όροφο και στο ισόγειο υπάρχει κατάστημα.

Δείτε επίσης: Αυτός είναι ο αστυνομικός που σκότωσε την οικογένειά του στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο δράστης και αυτόχειρας ήθελε η πεθερά του να μεταβιβάσει το σπίτι της (1ου ορόφου) στην 37χρονη κόρη της και σύζυγό του, η οποία εργαζόταν επίσης για μεγάλη κλινική, την ώρα που διατηρούσε και ιδιωτικό ιατρείο.

Ακόμα, ζητούσε η πεθερά του να αποχωρήσει εντελώς από το διαμέρισμα 1ου ορόφου προκειμένου να φτιάξει ιατρείο η 37χρονη.

Έτσι, φτάνουμε στις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας όπου ο αρχιφύλακας και η σύζυγός του διαπληκτίστηκαν λεκτικά την ώρα που το μωράκι τους, ηλικίας περίπου 3 ετών, κοιμόταν.

Ωστόσο, ο καβγάς πήρε διαστάσεις. Δύο σημάδια από σφαίρες στο σαλόνι κάνουν τους αστυνομικούς να υποθέτουν πως ο αρχιφύλακας πυροβόλησε προειδοποιητικά ισάριθμες φορές για να «σκεπάσει» τις φωνές της συζύγου του.

Εν τέλει, η 37χρονη φέρει τρεις σφαίρες στο στήθος και στην κοιλιακή χώρα, σχεδόν εξ’ επαφής.

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως η μητέρα της άτυχης ιατρού ακούει τη φασαρία, ανεβαίνει επάνω και μπαίνει στη σκηνή του εγκλήματος. Εκεί φέρεται να την καταδιώκει και να την πυροβολεί ο δράστης δύο φορές. Το τελευταίο σκέλος είναι πραγματικά δραματικό. Το μικρό παιδί της οικογένειας έχει σηκωθεί από τον ύπνο και έχει πάει στην κρεβατοκάμαρα των γονιών του. Το παιδί φέρει τραύμα από σφαίρα στο δεξιό αυτί. Εν συνεχεία, γονατίζει μπροστά στο παιδί και βάζει τέλος στη ζωή του με την τελευταία σφαίρα.

Δείτε επίσης: Συντετριμμένος ο Σημίτης για την τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους

Είχε εξεταστεί από ψυχιάτρους

Είχε εξεταστεί από ψυχιάτρους της ΕΛ.ΑΣ. το 2011 στο πλαίσιο της εξέτασης όλων των αστυνομικών που φέρουν όπλο. Ήδη περίμενε για επανεξέταση, χωρίς, ωστόσο, να η συμπεριφορά του να προϊδεάζει για ψυχική διαταραχή.

Ο 46χρονος, λένε οι συνάδελφοι του, δεν έδειχνε να αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό θέμα που να δικαιολογεί την πρωτοφανώς ακραία πράξη να αφαιρέσει τη ζωή της κόρης, της συζύγου και της πεθεράς του.

Με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία ο αρχιφύλακας, το 1996 έφυγε από την Αστυνομική Διεύθυνση του Αερολιμένα Ελληνικού και τοποθετήθηκε στη φρουρά του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Πρόκειται για μια ειδική υπηρεσία της Βουλής και παρέμεινε σε αυτή τη θέση μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας.

Τι προβλέπει ο νόμος περί όπλων

Σημειώνεται οτι σύμφωνα με τον νόμο περι όπλων, οι αστυνομικοί εξετάζονται απ’ τις επιτροπές της Ελληνικής Αστυνομίας, για την καταλληλότητα τους να φέρουν πυροβόλα όπλα, πριν την είσοδο τους στο Σώμα.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται στο νόμο, “οι αστυνομικοί υποβάλλονται σε εξέταση για τον έλεγχο της καταλληλότητας τους να φέρουν πυροβόλο όπλο, μέσα σε ένα έτος μετά τη συμπλήρωση πενταετίας από την αποφοίτηση τους, από τις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών. Η εξέταση γίνεται από ειδική επιτροπή της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η επιτροπή διερευνά με ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και συνέντευξη των εξεταζομένων, την εν γένει προσωπικότητα αυτών και κυρίως την αυτοκυριαρχία, τη συναισθηματική σταθερότητα, την κρίση και αντίληψη και την ικανότητα προσαρμογής στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις – και αποφαίνεται σε πρώτο και τελευταίο βαθμό για το αν η προσωπικότητά τους παρέχει τα εχέγγυα για ορθή χρήση του όπλου. Αν η επιτροπή διαγνώσει και ενδείξεις ψυχοπαθολογίας, παραπέμπει τον αστυνομικό στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις για την Υγειονομική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας».

Αν οι υγιονομικές επιτροπές αποφανθούν ότι κάποιος αστυνομικός δεν είναι κατάλληλος να φέρει όπλο, τοποθετείται σε θέση που δεν οπλοφορεί.

Πάντως, μπορεί κάποιος να σταλεί για εξέταση σε χρόνο μικρότερο απ’ την πενταετία, αν από την υπηρεσία του διαπιστωθεί μη φυσιολογική συμπεριφορά.

Στην περίπτωση του 46χρονου, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, δεν υπήρξε η παραμικρή παρέκκλιση, αλλά στο πλαίσιο της έρευνας για την τραγωδία θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι.

Φωτογραφίες: SOOC

Βίντεο: Alpha

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα