Είχε φυλακιστεί στη Γερμανία ο μακελάρης του Στρασβούργου – Φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ»

Νέα στοιχεία για την επίθεση στη Γερμανία, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπουςΣε συναγερμό παραμένουν οι Αρχές της Γαλλίας, οι οποίες εξακολουθούν να τον αναζητούνΟ ύποπτος για τον φόνο τριών ανθρώπων είχε φυλακισθεί στη Γερμανία το 2016 και το 2017Οπλισμένος με πιστόλι και μαχαίρι ο δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο.Ο ύποπτος είναι ένας 29χρονος γάλλος πολίτης, ο οποίος είναι γνωστός στις γαλλικές
αρχές ως ριζοσπαστικοποιημένος ισλαμιστήςΤο χρονικό της επίθεσης

Ολοένα και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την τρομοκρατική επίθεση που σκόρπισε τον τρόμο στην «καρδιά» του Στρασβούργου την Τρίτη.

Ειδικότερα, ο Γάλλος, που είναι ύποπτος για τον φόνο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό 13 σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Στρασβούργο, είχε φυλακισθεί στη Γερμανία το 2016 και το 2017 με κατηγορίες για κλοπή και είχε απελαθεί στη Γαλλία το 2017, σύμφωνα με εκπρόσωπο του γερμανικού Ομοσπονδιακού Εγκληματολογικού Γραφείου Αστυνομίας BKA.

Την ίδια στιγμή, ο γάλλος εισαγγελέας, επικαλούμενος μαρτυρίες, τόνισε πως ο 29χρονος Σερίφ Σεκάτ φώναζε τη στιγμή της επίθεσης στο Στρασβούργο «Αλλάχ Ακμπάρ». Έτσι, οι γαλλικές αρχές αποδίδουν χαρακτηριστικά ισλαμιστικής τρομοκρατίας στο μακελειό.

Γνωστός στις Αρχές ο ύποπτος

Ο ύποπτος είναι ένας 29χρονος γάλλος πολίτης, ο οποίος είναι γνωστός στις γαλλικές αρχές ως ριζοσπαστικοποιημένος ισλαμιστής, δήλωσε η εκπρόσωπος.

Η ίδια πρόσθεσε πως οι γερμανικές αρχές συνεργάζονται στενά με γάλλους αξιωματούχους καθώς συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του ύποπτου ως δράστη, το όνομα του οποίου είναι Σερίφ Σεκάτ, όπως ανακοινώθηκε από τις γαλλικές αρχές.

Το χρονικό της επίθεσης

Το βράδυ της Τρίτης, αρχής γενομένης «από τις 19:50» (20:50 ώρα Ελλάδας), ο ένοπλος άνοιξε πυρ και «έσπειρε τον τρόμο» σε «τρία σημεία» στο Στρασβούργο, είπε ο Καστανέρ, χωρίς να κατονομάσει τον δράστη, διευκρινίζοντας πάντως πως είναι «γνωστός» στις υπηρεσίες ασφαλείας.

«Ανάμεσα στις 20:20 και τις 21:00 (21:20 και 22:00 ώρες Ελλάδας), ο δράστης ενεπλάκη σε ανταλλαγές πυρών με στρατιώτες και αστυνομικούς δύο φορές πριν διαφύγει», σύμφωνα με τον Καστανέρ.

«Σε αυτές τις ανταλλαγές πυρών, ο ένοπλος τραυματίστηκε από τις σφαίρες των ανδρών στρατιωτικής περιπόλου που είχε αναπτυχθεί στο Στρασβούργο στο πλαίσιο της επιχείρησης Sentinelle και ήταν επιφορτισμένη με τη φρούρηση της χριστουγεννιάτικης αγοράς», ανέφερε πηγή προσκείμενη στην αστυνομία. Κατά το γαλλικό γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας, ένας στρατιώτης τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι από τον εξοστρακισμό μιας από τις σφαίρες του ενόπλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα