Γιατί η Ρεάλ θέλει να αφαιρέσει τον σταυρό από το στέμμα στο σήμα της

Η Ρεάλ Μαδρίτης εξετάζει το ενδεχόμενο να αφαιρέσει τον χριστιανικό σταυρό από το στέμμα στο σήμα της, για λόγους… μάρκετινγκ, κάτι που έχει προκαλέσει αναστάτωση και πολλές συζητήσεις στην χώρα της Ιβηρικής, αλλά και γενικότερα στον κόσμο.

Η κίνηση αυτή σχετίζεται με μια περιφερειακή συμφωνία, αξίας 50 εκατ. ευρώ με την εταιρεία ενδυμάτων των ΗΑΕ, Marka, η οποία θα έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα κατασκευής και πώλησης των προϊόντων του

αθλητικού ομίλου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, το Κατάρ, το Μπαχρέιν και το Ομάν, σε περιοχές δηλαδή που, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας «υπάρχει έντονη ευαισθησία για τα προϊόντα που που αποτυπώνονται με σταυρό«.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι πωλήσεις των προϊόντων θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο και θα ήταν καλό, να είναι όλα έτοιμα. Ο επανασχεδιασμός του σήματος απαιτεί μικρές αλλαγές, ουσιαστικά μόνον την αφαίρεση του σταυρού από το στέμμα«.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρεάλ Μαδρίτης θα πάρει μία τέτοια απόφαση. Στο παρελθόν είχε αφαιρέσει το σύμβολο για τη χρήση του εμπορικού σήματος σε θέρετρα και τις τράπεζες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κάτι που είχε προκαλέσει αντιδράσεις από τους οπαδούς της.

Σημειώνεται ότι η ισπανική ομάδα, από την εποχή του Φιλίππου Β` υπερηφανεύεται για την «καθολική» της ύπαρξη. Από το 1920 ένας μικρός σταυρός βρίσκεται πάνω στο ισπανικό στέμμα και αφαιρέθηκε μόνο μεταξύ 1931 και 1940.

Η Ρεάλ δεν είναι η μόνη ομάδα που θα κάνει αλλαγές στο σήμα της. Όπως θυμίζει χαρακτηριστικά το AsiaNews, «ακόμη και η Μπαρτσελόνα είχε καταργήσει το σταυρό του Αγίου Γεωργίου από το σήμα της για να πουλήσει περισσότερες φανέλες σε μουσουλμανικές χώρες, αλλά και η Παρί Σεν Ζερμέν, η γαλλική ομάδα που ανήκει στη βασιλική οικογένεια του Κατάρ, έχει επίσης αλλάξει το σήμα της, αφαιρώντας την άσπρη κούνια, η οποία αναπαριστά την βασιλική κούνια του εμβλήματος της πόλης του Σεν-Ζερμέν όπου γεννήθηκε ο Λουδοβίκος ΙΔ΄, που θεωρείται προσβλητικό στον αραβικό κόσμο«.

Keywords
Τυχαία Θέματα