Γιατί αποτυγχάνουν οι σύγχρονες σχέσεις, σύμφωνα με καθηγητή ψυχολογίας

Δύσκολες οι ανθρώπινες σχέσεις στη σημερινή εποχή. Αν σκεφτεί κανείς και τους αριθμούς, όπως το ότι το 42% των γάμων καταλήγει σε διαζύγιο, δεν είναι να απορεί γιατί ψυχολόγοι και ειδικοί των σχέσεων αναζητούν τις αιτίες της αποτυχίας σε αυτόν τον τομέα.

Σύμφωνα με τον Eli Finkel, καθηγητή ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Northwestern στο Illinois, μια βασική αιτία αποτυχίας των σύγχρονων σχέσεων είναι οι πολύ υψηλές προσδοκίες που έχουμε από μια ρομαντική και τελικά «τέλεια» σχέση.

Ο Finkel υποστηρίζει ότι στη σύγχρονη εποχή πιστεύουμε πως ο/η ερωτικός μας σύντροφος είναι επίσης και

ο άνθρωπος εκείνος που θα μας βοηθήσει να εξελίξουμε την προσωπικότητά μας, που θα μας βοηθήσει να γίνουμε πιο ελκυστικοί ή πιο ανταγωνιστικοί. Είναι αυτός από τον οποίο ζητάμε τα πάντα.

Ακόμα κι αν αυτό έχει μια βάση, πολλές φορές η προσδοκία αυτή δημιουργεί μεγάλο βάρος στη σχέση – η οποία προφανώς δεν μπορεί να είναι τέλεια- και κατ΄επέκταση μεγάλες απογοητεύσεις.

Το πιο σημαντικό για τον ίδιο είναι να περνάει κανείς ποιοτικό χρόνο με τον/την σύντροφό του και να οργανώνει κοινές δραστηριότητες που απολαμβάνουν εξίσου και οι δύο. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να διαφυλάξει την επιτυχία της και τη διάρκειά της στον χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα