Για ποιον λόγο ένα σάντουιτς με κοτόπουλο θα… ταξιδέψει στο διάστημα; (video)

Ένα… σάντουιτς με τηγανητό κοτόπουλο θα γίνει το… πρώτο του είδους του που θα ταξιδέψει στο διάστημα, συγκεκριμένα στη στρατόσφαιρα μέσα σε μια ειδική κάψουλα και θα μείνει εκεί για αρκετές ημέρες.

Μπορεί το παραπάνω να ακούγεται γελοίο ή προϊόν φαντασίας, όμως θα συμβεί στην πραγματικότητα στις 21 Ιουνίου – προφανώς για διαφημιστικούς λόγους – όπως ανακοίνωσε η εταιρεία

διαστημικών σκαφών World View Enterprises με έδρα την Αριζόνα, η οποία για το… ταξίδι του σάντουιτς συνεργάστηκε με την KFC.

Απώτερος στόχος της εταιρείας είναι φυσικά να στείλει ανθρώπους στο διάστημα σε ειδικές κάψουλες οι οποίες θα ανεβαίνουν στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας για 5 ή 6 ώρες, έχοντας όλες τις ανέσεις ενός δωματίου ξενοδοχείου, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους διαστημικούς τουρίστες να κάνουν ντους, μπαρ σύνδεση Wi-Fi, όλα αυτά βέβαια στην κατάλληλη τιμή που θα είναι 75.000 δολάρια.

Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει το σάντουιτς να ταξιδέψει. Θα μεταφερθεί σε ένα ειδικό όχημα – «αερόστατο», το Stratollite, που μοιάζει με δορυφόρο, ο οποίος όμως δεν τίθεται σε τροχιά γύρω από τη γη ούτε χρειάζεται πύραυλος για να εκτοξευθεί. Το «αερόστατο» μπορεί να αιωρείται σε ύψος 30 χλμ ενώ μεταφέρει διάφορα όργανα και εργαλεία για μετρήσεις ή για σκανάρισμα της επιφάνειας της γης.

Όπως αναφέρει η Jane Poynter, CEO του World View, η κίνηση αυτή «αποτελεί μια ευκαιρία να παρουσιάσουμε στο ευρύ κοινό την τεχνολογία Stratollite χρηματοδοτώντας ταυτόχρονα μέρος της ανάπτυξης του οχήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα