«Για μεγάλο παζάρι της μεταλυκειακής εκπαίδευσης», μίλησε ο Κουτσούμπας

Υποταγή των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στα επιχειρηματικά συμφέροντα, λέει το ΚΚΕΤο νομοσχέδιο είναι μακριά από τις ανάγκες των φοιτητών

«Τίποτε σοβαρά καινούργιο δεν υπάρχει στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας , καθώς πολλές από τις προβλέψεις του, περιλαμβάνονταν κατά γράμμα ή στο πνεύμα προηγούμενων νομοσχεδίων των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Αυτό δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στην Βουλή

επί του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα έχει να επιχαίρει ότι επί των ημερών της, επιχειρείται το μεγαλύτερο άνοιγμα των ΑΕΙ στην πολλά υποσχόμενη αγορά των ξενόγλωσσων τμημάτων, θεσμοθετούνται μονοετή, διετή προγράμματα σπουδών, δημιουργώντας πτυχία πολλών ταχυτήτων και για πρώτη φορά θεσμοθετείται η είσοδος των ΑΕΙ στο μεγάλο παζάρι της μεταλυκειακής εκπαίδευσης».

Είπε ότι το νομοσχέδιο είναι μακριά από τις ανάγκες των φοιτητών και των πραγματικών λαϊκών συμφερόντων, τόνισε ότι «σε αντίθεση με τα κηρύγματα περί δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και δημοκρατίας, πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που δίνει πραγματικό άσυλο στην επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων και επιδιώκει να δώσει σημαντικά οφέλη στις επιχειρήσεις».

«Ίσως είναι η πρώτη φορά που σε ένα νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση προβλέπονται τόσες διαφορετικές περιπτώσεις διδάκτρων και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα γίνονται βορά «δημοσιονομικές δεσμεύσεις», την εξυπηρέτηση του χρέους, τα παλιά και νέα μνημόνια διαρκείας» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Keywords
Τυχαία Θέματα