«Γεια, σ’ αγαπώ, αντίο» για την ημέρα των ερωτευμένων

Ερωτικές επιστολές, ποιήματα και πεζά κείμενα για ανεκπλήρωτους έρωτες, χαρτάκια στο ψυγείο στολισμένα με μηνύματα αγάπης, γράμματα ερωτικής απογοήτευσης και σχέδια σαγήνης και κατάκτησης του αντικειμένου του πόθου τους θα μοιραστούν όσοι επιλέξουν να γιορτάσουν με έναν πιο εναλλακτικό και παράδοξο τρόπο την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου στις 14 Φεβρουαρίου.

Ο διοργανωτής του project «Ο Κύκλος Των…», Παναγιώτης

Βασιλείου, που έχει ετοιμάσει μια βραδιά αναγνώσεων με τίτλο «Γεια, σ’ αγαπώ, αντίο», «ανοίγει» την… καρδιά του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό – Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η ιδέα του να συγκεντρωθούμε ελεύθερα όλοι όσοι θέλουμε να μην γιορτάσουμε τυπικά την ημέρα των ερωτευμένων προέκυψε επειδή κι εγώ γράφω ποιήματα, κείμενα και οργανώνω συχνά βραδιές ανάγνωσης με συγκεκριμένο θέμα κάθε φορά», λέει ο κ. Βασιλείου.

Η πιο… καλλιτεχνική προσέγγιση του έρωτα με αναγνώσεις των δικών τους κειμένων -διάρκειας μέχρι 5 λεπτών – από την ομάδα των 30 συμμετεχόντων θα γίνει ανήμερα της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ στο Ρομάντσο.

«Η είσοδος είναι ελεύθερη, μπορεί να έρθει άνετα όποιος επιθυμεί και μάλιστα όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει και το δικό του κείμενο και να εκφράσει τον δικό του έρωτα και πόθο για οτιδήποτε εκείνος θέλει. Κάποιοι είναι ερωτευμένοι με μια ιδέα, άλλοι με έναν άνθρωπο, άλλοι με ένα αντικείμενο και κάποιοι απλά με την ζωή ή τον ίδιο τον έρωτα, όπως δηλώνουν».

Εξάλλου, όπως λέει ο κ. Βασιλείου στο Πρακτορείο «αυτό το project αποτελεί ένα κάλεσμα για επικοινωνία με σκοπό την εξομολόγηση των κρυφών πόθων και των εντονότερων εκφάνσεων του κάθε βιώματος ή φαντασίας έρωτα. Το θέμα μας είναι ο κύκλος του έρωτα στην ουσία. Ο οποίος ξεκινά με ένα γεια, περνά στην φάση του σ’ αγαπώ και τελειώνει με ένα αντίο. Όπως κι αν έρχεται αυτό, είτε με έναν χωρισμό, είτε έπειτα από χρόνια κοινής πορείας του ζευγαριού με έναν θάνατο».

Όπως τονίζει πάντως σκοπός του project είναι η παρουσίαση και η άμεση επικοινωνία νέων συγγραφέων και ποιητών ερασιτεχνών ή όχι. Ο κύκλος είναι μεταβλητός, καινούργια πρόσωπα κάθε φορά ανανεώνουν τον πυρήνα του. «Μπορεί αν θέλει κάποιος να έρθει και να συμμετέχει στην ομάδα, ώστε να διαβάσει μπροστά στο κοινό το δικό του κείμενο ή ποίημα».

Οι ιδιαίτερες αυτές βραδιές ανάγνωσης πρόκειται να συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα με άλλο θέμα και με διαφορετική πιθανόν σύνθεση της ομάδας. «Είμαστε πάντα κάποιοι σταθεροί, ένας πυρήνας ανθρώπων μόνιμων, όπως είναι ο Βασίλης Ντούρος, η Αλεξάνδρα Ζουπατέου, η Σοφία Ανδρόνικος, η Ιωάννα Φαϊτά κι ο Γιάννη Σγουρούδης. Ωστόσο πάντα είμαστε ανοιχτοί σε νέα μέλη» καταλήγει ο κ. Βασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα