Φράχτη που θα προκαλεί ηλεκτροσόκ στους πρόσφυγες κατασκευάζει η Ουγγαρία

Φράχτη «μίσους» που θα μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροσόκ σε πρόσφυγες που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα, κατασκευάζει η Ουγγαρία.

Ο εν λόγω φράχτης θα φέρει αισθητήρες θερμότητας κάμερες και μεγάφωνα από τα οποία θα ακούγονται μηνύματα αποτροπής σε αρκετές γλώσσες για να εμποδίσει τους πρόσφυγες να φτάσουν στη χώρα.

«Προσοχή, προσοχή. Σας προειδοποιώ ότι βρίσκεστε στα σύνορα της Ουγγαρίας», θα είναι ένα

από τα μηνύματα που θα ακούγεται στα αγγλικά, τα αραβικά και τα φαρσί από τα μεγάφωνα του νέου φράχτη που χτίζει η ακροδεξιά κυβέρνηση του Όρμπαν, που θεωρεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως μια από τις μεγαλύτερες απειλές.

«Αν καταστρέψετε τον φράκτη, περάσετε παράνομα, ή επιχειρήσετε να περάσετε, αυτό θεωρείτε έγκλημα στην Ουγγαρία. Σας προειδοποιώ να μην διαπράξετε αυτό το έγκλημα. Μπορείτε να καταθέσετε το αίτημα ασύλου σας στην ζώνη διέλευσης», θα είναι ένα άλλο μήνυμα που θα ακούγεται. Σημειώνεται πως οι «ζώνες διέλευσης» είναι δύο συνοριακοί σταθμοί, από όπου επιτρέπεται η είσοδος ελάχιστων μεταναστών.

Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί 10 χιλιόμετρα από τον εν λόγω φράχτη ενώ κυβερνητικές πληροφορίες αναφέρουν ότι τα υπόλοιπα 140 χιλιόμετρα θα είναι έτοιμα σε δύο μήνες.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι ο φράχτης κατασκευάζεται από κρατούμενους φυλακών.

Keywords
Τυχαία Θέματα