Φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Από σήμερα οι αιτήσεις για τα επιδόματα των 5.000 ευρώ (εικόνες)

Ομαλά διεξάγεται από το πρωί της Τρίτης η διαδικασίαΗ προθεσμία λήγει στις 30 Οκτωβρίου και για όσους δεν προλάβουν το πρόγραμμα θα συνεχιστεί μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλουΓια την υποβολή των αιτήσεων τηρείται σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ώρα προσέλευσης των πληγέντων

Ομαλά διεξάγεται από το πρωί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους πυρόπληκτους της Αττικής για τη χορήγηση του έκτακτου εφάπαξ επιδόματος των 5.000 ευρώ και το έκτακτο βοήθημα των 600 ευρώ από τους δήμους.

Το έκτακτο επίδομα

είναι 5.000 ή 6.000 ευρώ για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους, για τις κατοικίες και 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 30 Οκτωβρίου 2018.

Για τους πληγέντες οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να καταθέσουν την αίτησή τους σύμφωνα με το κατωτέρω πρόγραμμα, θα συνεχιστεί η υποβολή αιτήσεων, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κατάθεσης των αιτημάτων των πολιτών.

Οι πολίτες καλούνται να υποβάλλουν τις αιτήσεις ανάλογα με το επίθετο τους:

Από 31 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου οι αιτούντες τα επίθετα των οποίων αρχίζουν από Α έως ΙΑπό 2 Αυγούστου έως 3 Αυγούστου τα επίθετα που αρχίζουν από Κ έως ΜΑπό 4 Αυγούστου έως 5 Αυγούστου τα επίθετα που αρχίζουν από Ν έως ΠΑπό 6 Αυγούστου έως 7 Αυγούστου τα επίθετα που αρχίζουν από Ρ έως Ω.

Για την υποβολή των αιτήσεων τηρείται σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ώρα προσέλευσης των πληγέντων. Οι αιτήσεις, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, θα υποβάλλονται σε τέσσερα γραφεία του υπουργείου που λειτουργούν για το σκοπό αυτό, καθημερινά από 8:00-20:00, ανεξάρτητα της περιοχής κατοικίας του πληγέντος.

Τα γραφεία βρίσκονται:

Στο Πνευματικό Κέντρο ΡαφήναςΣτο Κλειστό Γυμναστήριο ΜαραθώναΣτο ΚΑΠΗ ΚινέταςΣτο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την αίτηση

Στο έντυπο της αίτησης και στην υπεύθυνη δήλωση που είναι ενσωματωμένη, οι πληγέντες συμπληρώνουν μόνο τα στοιχεία τους, ενώ θα πρέπει να φέρουν μαζί τους φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητάς τους (ή διαβατήριο), πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (για τρίτεκνους και πολύτεκνους) και το συμβόλαιο μίσθωσης του ακινήτου ή το Ε2 του ιδιοκτήτη αν πρόκειται για ενοικιαστή.

Προαιρετικά, δεκτά γίνονται και φωτοαντίγραφο τραπεζικού λογαριασμού (ή βεβαίωση τράπεζας για τα στοιχεία λογαριασμού δικαιούχου), φωτογραφίες της πληγείσας κατοικίας και φωτοτυπία του δελτίου επανελέγχου. Για τις επιχειρήσεις, εκτός από την φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας, απαιτούνται νομιμοποιητικά στοιχεία εκπροσώπησης της επιχείρησης, ενώ τα προαιρετικά έγγραφα είναι τα ίδια με των φυσικών προσώπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα