Ερωτηματικά για το «μπλόκο» Γαληνού σε 50 οικίσκους στη Μόρια

Ερωτήματα προκαλεί το «μπλόκο» του δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού σε φορτηγό πλοίο που μετέφερε στο εμπορικό λιμάνι της πόλης 50 οικίσκους για τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών της Μόριας.

Δείτε επίσης: Ένταση στη Μυτιλήνη – «Μπλόκο» του δήμου σε 50 οικίσκους για τη Μόρια

Συγκεκριμένα, κατά το τελευταίο διάστημα ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση για την αποσυμφόρηση των νησιών που πλήττονται από την προσφυγική κρίση. Το γεγονός αυτό φυσικά βρίσκεται σε γνώση του δημάρχου Λέσβου. Υπενθυμίζεται

άλλωστε πως το θέμα της αποσυμφόρησης και οι τρόποι για την επίτευξή της τέθηκαν επί τάπητος πριν λίγες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρουσία των δημάρχων Χίου και Σάμου.

Δείτε επίσης: Ο Μουζάλας κατηγορεί τον δήμαρχο Λέσβου για παρεμπόδιση στη Μόρια

Ωστόσο, ο κ. Γαληνός, για λόγους τους οποίους μόνον ο ίδιος γνωρίζει, αντέδρασε στην εγκατάσταση των οικίσκων, οι οποίοι προορίζονταν για τον οικισμό της Μόριας και όχι για κάποια άλλη περιοχή της Λέσβου.

Δείτε επίσης: Συνεργασία με τον δήμαρχο Λέσβου για τη Μόρια ζητά ο Φλαμπουράρης

Τελικά, οι οικίσκοι εγκαταστάθηκαν αλλά τα ερωτήματα παρέμειναν. Ποιοι οι λόγοι της «περίεργης» αντίδρασης του δημάρχου Λέσβου, σε μια προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων ενόψει χειμώνα, την ώρα μάλιστα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσπάθειες αποσυμφόρησης του νησιού;

«Αντί να εκμεταλλεύεται μία δύσκολη κατάσταση, ας σταθεί στον θεσμικό του ρόλο»

Σε αυτή την «περίεργη» αντίδραση, αναφέρθηκαν και κυβερνητικοί κύκλοι, οι οποίοι σχολίασαν χαρακτηριστικά πως «αυτοί που ενδιαφέρονται για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης προσφύγων στα hot spots και για τις συνθήκες φύλαξής των hot spots, δεν είναι δυνατόν να εμποδίζουν την αντικατάσταση σκηνών με οικίσκους εντός των υπαρχουσών δομών.

Ούτε είναι δυνατόν να αγνοούν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία τεράστια επιχείρηση αποσυμφόρησης των νησιών που πλήττονται από την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, εντός του πλαισίου της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, από τις 16 Οκτωβρίου μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα 5.701 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 3.589 από τη Λέσβο, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.

Ο Δήμαρχος Λέσβου, κ. Γαληνός, λοιπόν, αντί να εκμεταλλεύεται πολιτικά μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, θα ήταν προτιμότερο και πιο χρήσιμο για την τοπική κοινωνία να λειτουργήσει όπως αρμόζει στο θεσμικό του ρόλο και την ευθύνη που αυτός συνεπάγεται».

Keywords
Τυχαία Θέματα