Επτά χρόνια με αναστολή στον χρυσαυγίτη Ζέρβα

Σε επτά χρόνια φυλάκισης με αναστολή, για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη καταδικάστηκε από το Δ’ Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο χρυσαυγίτης Χρήστος Ζέρβας για την επίθεση στον φοιτητή Αλέξη Λάζαρη τον Μάρτιο του 2017.

Δείτε επίσης: Σύλληψη Χρυσαυγίτη για τον άγριο ξυλοδαρμό φοιτητή στην Ελληνορώσων

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του πρωτοκλασάτου στελέχους της Χ.Α. και το δικαστήριο αναγνώρισε την ενοχή του Ζέρβα για τη ληστεία (σ.σ. αφαιρέθηκε η τσάντα

από τον φοιτητή, μετά τον ξυλοδαρμό) και την οργάνωση της επίθεσης κατά του φοιτητή.

Δείτε επίσης: Ηγετικό στέλεχος της Χ.Α. ο Ζέρβας που ξυλοκόπησε τον φοιτητή (video)

Ο χρυσαυγίτης θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους καταβάλλοντας τη χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ και θα πρέπει να εμφανίζεται στο ΑΤ της περιοχής του κάθε 1η και 15 του μήνα, έως την εκδίκαση της υπόθεσής του, στο Εφετείο.

Ο Ζέρβας αναγνωρίστηκε και από το ίδιο το θύμα

Δείτε επίσης: Επίθεση σε μέλος της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο

Δείτε επίσης: Τα πρώτα λόγια του φοιτητή – θύμα δολοφονικής επίθεσης από χρυσαυγίτες (video)

Το χρονικό

Στις 31η Μαρτίου του 2017, ομάδα της Χρυσής Αυγής που βρισκόταν στην καφετέρια του 42χρονου επιτέθηκε στον φοιτητή επειδή τον θεώρησαν “ύποπτο” καθώς είχε στην πλάτη του ένα σακίδιο και τον χτύπησαν μέχρι λιποθυμίας στο κεφάλι και στο σώμα.

Δείτε επίσης: Νέα δολοφονική επίθεση από τα τάγματα εφόδου της Χ.Α. – Στο νοσοκομείο 20χρονος (εικόνες)

Ποιος είναι ο χρυσαυγίτης Ζέρβας

Ο κατηγορούμενος ήταν υπεύθυνος ασφαλείας των κεντρικών γραφείων του κόμματος και να είχε προσληφθεί το 2012 ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή.

Δείτε επίσης: Μετακλητός υπάλληλος στη Βουλή ο συλληφθείς για τη δολοφονική επίθεση στον φοιτητή

Σε βίντεο, που δημοσιοποιήθηκε μετά το περιστατικό στους Αμπελόκηπους, ο κατηγορούμενος βουλευτής του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης φαίνεται να αποκαλεί τον 42χρονο «ψυχή του Λαϊκού Συνδέσμου στους Αμπελόκηπους» κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τις δημοτικές εκλογές.

Δείτε επίσης: Ηγετικό στέλεχος της Χ.Α. ο Ζέρβας που ξυλοκόπησε τον φοιτητή (video)

Ο 42χρονος ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του κ. Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, ενώ είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα