Επτά χρόνια από την τραγωδία της Marfin – Το χρυσαυγίτικο «σόου» στη Σταδίου (εικόνες)

Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία της Marfin και αρκετοί φίλοι και συγγενείς των θυμάτων άφησαν ένα λουλούδι στη μνήμη τους έξω από το πρώην κατάστημα της τράπεζας.

Το ημερολόγιο έγραφε 5 Μαΐου 2010 όταν γράφτηκε

μία από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας των μνημονίων.

Τρεις αθώοι άνθρωποι, η Αγγελική Παπαθανασοπούλου (έγκυος), η Παρασκευή Ζούλια και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης, άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα στο υποκατάστημα της τράπεζας οδού Σταδίου 23, μετά την επίθεση με μολότοφ – σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών – 23 ατόμων που είχαν καλυμμένα χαρακτηριστικά.

Η απόφαση μέχρι σήμερα δεν έχει τελεσιδικήσει.

Χρυσαυγίτικο σόου στη Μαρφίν

Σε «παράσταση» μετέτρεψαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής το μνημόσυνο για τους τρεις εργαζομένους, καθώς ομάδα περίπου 10 χρυσαυγιτών μεταξύ των οποίων τέσσερις βουλευτές βρέθηκε στον πεζοδρόμιο της Σταδίου και κατέθεσε λουλούδια, θέτοντας σε κλοιό το σημείο, όπως μεταδίδει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Σύμφωνα με την efsyn.gr, το γεγονός αυτό προκάλεσε αρκετούς περαστικούς, που αντέδρασαν στο σόου και χρειάστηκε η «εντολή» βουλευτή για να μπορέσουν τελικά να περάσουν. Μετά και τις απαραίτητες φωτογραφίες η ομάδα της νεοναζιστικής οργάνωσης αποχώρησε συντεταγμένα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η υπόδικη οργάνωση προσπαθεί να καπηλευτεί την τραγωδία των εργαζομένων στην τράπεζα, ενώ σήμερα με κατάπτυστη ανάρτηση στην ιστοσελίδα της κάνει λόγο για «έγκλημα της αριστεράς που συγκαλύφθηκε από το καθεστώς».

(Με πληροφορίες από την efsyn.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα